Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
10.01.2025 ve 11.01.2025 tarihlerinde Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran iki vatandaşımız, alkol zehirlenmesi şüphesiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştır.
Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda, vatandaşlarımızın tükettiği alkollü içkilerin ilimizde ikamet eden C.A. isimli şahıstan temin edildiği tespit edilmiştir. Yapılan incelemelerde, C.A. nın bu içkileri başka bir ilden temin ederek satışını gerçekleştirdiği belirlenmiştir.
Yakalanarak gözaltına alınan C.A., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Bilecik M Tipi kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.
Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden kaçak içki üretimi ve satışı ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.