DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
17°C
Bilecik
17°C
Az Bulutlu
Pazar Yağmurlu
17°C
Pazartesi Açık
17°C
Salı Açık
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

2. ANADOLU ANİMASYON VE DİJİTAL İŞLER FESTİVALİ

2. ANADOLU ANİMASYON VE DİJİTAL İŞLER FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI…

BURSA – Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen “Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali” 10-11 Mayıs 2016 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirilecek.

BEBKA’dan yapılan açıklamada, animasyon merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Eskişehir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek festivalde, ulusal ve uluslararası alanda kabul görmüş, animasyon filmlerinin yönetmen, yapımcı ve sanatçıların ağırlanacağı, 2. Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali’nin amatör ve profesyonel animasyon meraklılarını buluşturacak önemli bir etkinlik olacağı ifade edildi.

——- Festivalde Sektörel Bir Buluşma Sahne Alacak——-

Animasyon ve dijital işler kapsamında yoğun bir programın yer aldığı 2. Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali’nde, Türk ve yabancı tasarımcılar, sektör duayenleri genç yeteneklerle birikimlerini paylaşacaklar. Çeşitli atölye çalışmaları, film gösterimleri, canlı çizim şovları, poster yapım aktiviteleri Festival’de yer alırken, öğrenciler de profesyonellerle buluşarak portfolyo görüşmeleri yapacaklar. Etkinlik alanı içinde birçok ilden animasyon ve ilgili sektörlerden firmalar bir araya gelip iletişim ağı oluşturabilecekler. Sektörel bir buluşmanın sahne alacacağı etkinlik ayrıca firmaların bu alandaki bilgi birikimlerini arttırmalarına, edinilen yeni bilgileri uygulamalarına ve diğer firmalarla fikir alışverişinde bulunmalarına imkân tanıyacak.

——- Genç Yetenekler Ödüllendirilecek ——-

Başta Eskişehir olmak üzere, TR41 bölgesinde çizgi film (animasyon) sektörünün ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını ve rekabet edebilirliğini artırmak, bölgedeki sektör potansiyeline dikkat çekmek amacı ile düzenlenen 2. Anadolu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması’nın ödül töreni de festival kapsamında gerçekleştirilecek. Genç yeteneklerin ödüllendirileceği yarışmanın birincilik ödülü 25.000 TL, ikincilik ödülü 20.000 TL, üçüncülük ödülü 15.000 TL, öğrenci özel ödülü ise 5.000 TL olacak.

——- Katma Değeri yüksek Sektörlerin Gelişimine Katkı Sağlayacak ——-

BEBKA’dan yapılan açıklamada, Ülkemizde animasyon sektörünün ekonomik ve teknolojik anlamda gelişmesi, sorunlarının ele alınması ve genç yeteneklerin bu sektöre kazandırılmasının hedeflendiği belirtilirken, Festivalin Eskişehir’de animasyon sektörünü büyütürken, katma değeri yüksek sektörlerin gelişimine katkı sağlamasının amaçlandığı dile getirildi.

Editöre Not:
BEBKA Hakkında

2009 yılında kurulan BEBKA; Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliğini geliştirerek kalkınmaya yön veren, yerel sorunlara yine yerel odaklı çözümler sunan, kaynakların yerinde ve etkin kullanımıyla sürdürülebilir kalkınmaya hizmet eden bir kurumdur.
 
Temel amacı, kamu kesimi, özel sektör, sivil toplum ve üniversiteler arasındaki koordinasyon ve işbirliğini sağlayarak bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmaktır. Bu amaç doğrultusunda bilimsel yöntemlerle ve katılımcı bir anlayışla bölgesel öncelikleri belirleyen 2010-2013 Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı hazırlanmıştır.  Bu bölge planı çerçevesinde proje finansman destekleri, eğitim ihtiyaçları, yatırım ve tanıtım imkânları açısından kalkınmaya yön verecek bir model oluşturulmuştur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.