DOLAR
32,5963
EURO
34,8549
ALTIN
2.496,68
BIST
9.633,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

‘’19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN’’

‘’19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN’’

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; ‘’19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun’’ dedi.

Mesajında; 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarını, bu anlamlı günün 100. Yıl dönümünde tekrar rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum’’ ifadesine yer veren Milletvekili Yaşar Tüzün, şunları kaydetti:

‘’Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bundan 100 yıl önce Samsun’da, emperyalizmin dünya için öngördüğü düzene Türk milletinin başkaldırışın ateşini yaktı. Böylece, Türk milleti, sömürgeci güçlerin dayattığı ve tutsaklığı öngören bağımlı ve onursuz bir geleceği reddetmiş, kendi geleceğini belirleme kararlığını ele almıştır. Bu büyük günün 100. yılı hepimize kutlu olsun. Bugün bizler, 100 yıl önceki coşkuyu aynı şekilde yaşıyor ve 19 Mayıs 1919’un Milletimizin kutlu bir başkaldırışını, destansı uyanışını, bağımsızlık uğruna her şeyi göze aldığını kanıtlayan muazzam bir diriliş olarak, tarihe damgasını vurduğunu büyük bir gururla tekrar hatırlıyoruz. 19 Mayıs 1919’da yazılan kahramanlık ile umutsuzluklar umuda dönüştürülmüş, tarihe yön vermek isteyen emperyalist güçler, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık kararlılığı karşısında bozguna uğramışlardır. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın, bütün milletimize, gençliğe ve her zaman genç kalacak olan Cumhuriyetimize kutlu olsun.’’ İfadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.