DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
BIST
9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

1864 Yapımı Piyano Bilecik Müzesine Kazandırıldı

1864 Yapımı Piyano Bilecik Müzesine Kazandırıldı. 1864 Yapımı Piyano Müzeye Kazandırıldı. 1864 yılı yapımı, bakımsız ve kullanılmayan eski piyano, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in girişimleriyle tamir edilerek, Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesine kazandırıldı.

Yaşayan Şehir Müzesinin faaliyetlerini beğeniyle takip eden, İrfan ve Tuncay Sayın’ın kızları Şehnaz Sayın tarafından müzeye bağışlanan 1864 yılı yapımı piyano, Bilecik Belediyesi katkılarıyla onarıldıktan sonra müzedeki yerini aldı.

Piyano tamircisi Mustafa Bardakçı, oğulları Ertan, Oğuz, Bülent ve 3. Kuşak öğrencileri Hayrullah Bardakçı tarafından 45 günde tamir edilen tarihi piyano, Yaşayan Şehir Müzesinde sergileniyor.

Piyano tamircisi Ertan Bardakçı, yaptıkları çalışma hakkında verdiği bilgide, Bilecik ve Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesine böyle tarihi bir değeri tekrar kazandırdıkları için ailece çok mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

‘’Bu görmüş olduğunuz piyano, Amerika’da 1864 yılı yapımı bir piyano. Bunu Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinden aldık ve yaklaşık 45 gün süren bir tamir ve onarımın ardından müzeye tekrar getirip teslim ettik. Belediye Başkanı Semih Şahin’in katkıları ve yakın takibi ile bu çalışmayı gerçekleştirdik. Piyano bize geldiğinde çok kötü durumdaydı. Ayakları kırık ve çalışmıyordu. Babam Mustafa Bardakçı başta olmak üzere ben, kardeşlerim Oğuz ve Bülent Bardakçı ile 3. Kuşak olarak yetiştirdiğimiz yeğenim Hayrullah Bardakçı ile birlikte tamir ettik. Bilecik ve Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi’ne böyle bir eseri kazandırdığımız için çok mutluyuz. Çünkü bu yaşlarda bir piyano genellikle tamir edilmiyor, hurdaya ayrılıyor. Ancak Belediye Başkanı Semih Şahin’in sanata ve sanatçıya çok önem verdiğini anladık ve elimizden geleni yaparak, bu eseri tekrar çalışır hale getirdik’ ifadelerini kullandı.

Bilecik Belediyesi Turizm Koordinatörü Mesut Ünver, yapılan çalışma hakkında verdiği bilgide ‘’Amacımız piyanomuzun sesini yeni nesillere ulaştırabilmektir’’ ifadelerini kullanarak, ‘’Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesine çok iyi bir eseri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eserin kazandırılmasında en büyük emeği olan Belediye Başkanımız Semih Şahin’e çok teşekkür ediyoruz. Hiç kimsenin tekrar çalışacağından ümit etmediği 156 yıllık bir piyano, müzemizde tekrar çalışır halde sergileniyor. Bu çalışmada emek veren Mustafa Bardakçı, Ertan, Oğuz ve Bülent Bardakçı ile Hayrullah Bardakçı’ya da çok teşekkür ediyoruz. Gerekli bakım ve onarımları yapılan piyano artık, müzemize gelen ziyaretçilerimizi nağmeleriyle ağırlayacak’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.