DOLAR
32,2454
EURO
34,8098
ALTIN
2.427,07
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
18°C
Bilecik
18°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
26°C

130 Milyon Avroluk Yatırım 100 Kişilik İstihdam

130 Milyon Avroluk Yatırım 100 Kişilik İstihdam. Bilecik’in Bozüyük ilçesi Ciner Glass, Park Cam Tesisindeki toplamda 130 milyon Avro’ya mal olacak yatırımın 100 kişiye ek istihdam sağlaması bekleniyor.

Ciner Glass, Park Cam Tesisindeki 3. Fırının Proses Ekipmanları için 80 milyon Euro değerinde bir anlaşmaya imza attı.

Ciner Glass, Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bulunan Park Cam tesisinde inşası başlanan 3. Fırın için 80 milyon Avro değerinde yeni bir anlaşma imzaladığını açıkladı. Toplamda 130 milyon Avro’ya mal olacak olan yeni fırının, tesisin cam şişe üretim kapasitesini yıllık bir milyar adet artırması bekleniyor.

Ciner Glass internet sitesi üzerinde yayınlanan açıklamada, Ciner Glass’ın yeni fırınında sıcak uç ekipmanları için , aynı zamanda proje lideri konumunda olan, HEYE International GmbH üretim makinelerini , Harman Dairesi ve Cam Kirigi Sistemleri için LAHTI Glass Technology Oy’i seçtiği belirtilirken bununla birlikte, TECOGLAS Ltd Ergitme fırını üstlenirken, MSK Verpackungs- Systeme GmbH Soğutma sonu ve paketleme ekipmanlarını tedarik edecek. TIAMA SAS ise Hata Ayırma ve Kalite Kontrol ekipmanlarını sağlayacak.

Açıklamanın devamı ise şöyle:

4 adet 8+8 Tandem üretim hattına sahip yeni fırın günlük 500 ton üretim kapasitesine sahip olacak.

Önümüzdeki yıl faaliyete geçmesi planlanan yeni fırının 100 kişilik ek istihdam sağlaması bekleniyor.

Aynı zamanda, Ankara Kazan’da yine cam ambalaj üretim tesisi yatırımına hazırlanan Ciner Glass’ın bu son yatırımı, günlük üretim kapasitesini 2.500 tona yükseltme vizyonundaki kararlılığının bir kanıtı olarak kabul ediliyor.

2011 yılında cam ambalaj sektöründe faaliyet göstermesi amacıyla kurulan Park Cam 2013 ve 2015 yıllarında iki ayrı fırın devreye almış olup yüksek teknolojisi ve tecrübeli personeli ile dünyanın en kaliteli cam şişelerini üretmeyi başarmıştır.

Ciner Glass Yönetim Kurulu Başkanı Didem Ciner, bu anlaşmanın Park Cam’ın üretim kapasitesini yıllık 3 milyar şişenin üzerine taşımaya yönelik atılmış büyük bir adım olduğuna vurgu yaparak,  gelecekte yapılacak işler için de önemli bir işaret olduğunu söyledi.

Ciner, Galler ve Belçika’da yeni fabrikalar kurmaya hazırlanırken yapılan bu duyurunun, Avrupa bölgesinde varlık ve yüksek kaliteli cam şişeler üretme planlarının önemli bir adımı olacağını belirterek, ”Türkiye pazarındaki büyüme hedeflerimiz dünyanın lider cam ambalaj üreticilerinden birisi olma yolundaki azim ve kararlılığımızın bir göstergesidir.” ifadelerinde bulundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.