DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

13. ULUSLARARASI BİLECİK TİYATRO FESTİVALİ MUHTEŞEM GALA GECESİ İLE PERDELERİ ARALADI

13. ULUSLARARASI BİLECİK TİYATRO FESTİVALİ MUHTEŞEM GALA GECESİ İLE PERDELERİ ARALADI

Bilecik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 13.’sü de uluslararası platformda gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali, düzenlenen gala gecesi ile kapılarını açtı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen gala gecesine; Valimiz Tahir Büyükakın, Milletvekilimiz Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can ve eşi Nesrin Can, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, daire ve kurum amirleri ile usta sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Renkli ve güzel anların yaşandığı Gala gecesinde Tiyatronun usta oyuncuları Nami Esatgil ve Suzan Aksoy ile 13 yıldır tiyatronun Bilecik’te önemli boyutlara gelmesine katkısı olan Milletvekilimiz Selim Yağcı’ya Kristal Çınar Ödülü taktim edildi.

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN:

‘’BİLECİK’TE TİYATRO SANATINI SANATSEVERLERLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

Belediye Başkanı Nihat Can, Gala gecesinde yaptığı açılış konuşmasında; Bilecik’te Tiyatro sanatını sanatseverlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

‘’ Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bilecik’te gerçekleştirdiğimiz tiyatro festivalimizin bir yenisi olan 13. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali tanıtım gecesinde bir araya geldik. Sizleri sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bildiğiniz üzere Bilecik’te; Sanata, Sanatçıya ve Sanatsever’lere büyük imkanlar sunma düşüncesiyle birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Bu etkinliklerin bugün gelmiş olduğu noktayı hep birlikte görmekte ve gelinen bu noktadan almış olduğumuz hazzı ve mutluluğu sizlerle paylaşmaktayız. Bu akşam bir yenisini yine büyük bir coşkuyla kutlayacağımız ve gerçekleştireceğimiz 13. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalimizi şu an itibariyle başlatmış bulunmaktayız. Festivalimiz kapsamında yine birçok sanatçı ve büyük usta Bilecik’e geliyor.

Bildiğiniz üzere tiyatro festivalimizi Bilecik’te, ilk başlatan ve bugünkü noktaya gelmesinde büyük katkıları olan şu anki mevcut Milletvekilimiz Selim Yağcı’nın bizlere bırakmış olduğu bu görevde bizler de bayrağı teslim aldığımız gibi layıkıyla yarınlara taşıma gayretiyle çalışıyoruz. Biraz önce de ifade ettiğimiz gibi birbirinden güzel oyunlar seyircisiyle buluşacak. Çocuklarımızı da unutmuyoruz ve her yıl çocuklarımıza ayrı bir etkinlik yapmanın, çocuklarımızı tiyatroya alıştırabilmenin ve tiyatro ile buluşturabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN:

BİLECİK’İMİZDE 15 BİNE YAKIN ÇOCUĞUMUZU TİYATRO SANATI İLE BULUŞTURACAĞIZ’’

Belediye Başkanı Nihat Can konuşmasında ayrıca çocukları da unutmadıklarını belirterek, festival kapsamında yaklaşık 15 bin çocuğumuzun tiyatro sanatı ile buluşacağını belirterek; ‘’Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve şehrin kültür ve sanat hayatına renk katacak olan tiyatro festivalinde çocuklarımız için de birbirinden güzel oyunlar birçok seansta ücretsiz olarak sahne alacak. Çocuklarımız için de tıpkı büyük oyunlar olduğu gibi gündüz saatlerinde de iki seans olacak şekilde ilimizdeki bütün çocuklarımızı tiyatro ile buluşturacağız. Çok mutluyuz, heyecanlıyız. Heyecanımızı hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Bundan sonra da İlk Günkü Heyecanla, görevimize devam edeceğiz.

Milletvekilimiz Selim Yağcı ise yaptığı konuşmada, 13 yıl önce temelleri atılan uluslararası Bilecik tiyatro festivalinin bugün kök saldığını belirtti.

Bilecik’te 15 yıl önce göreve başladıklarında bir yandan şehrin temel ihtiyaçları olan hizmetleri gerçekleştirirken, diğer yandan şehir insanının sosyal ve kültürel hayatına renk katacak tiyatro ve benzeri kültürel sanatsal etkinlikleri insanlarla buluşturduklarını kaydetti.

Bilecik’te sanata, sanatçıya ve sanatsevere her zaman katkı vererek ve saygı duyarak çalıştıklarını ifade eden Milletvekilimiz Selim Yağcı, şunları kaydetti:

‘’Bu akşam hem onurlu hem gururlu biraz da duyguluyuz. Tiyatro festivaline ilk başladığımız zamanları düşündüm. O zamanları bu hedefleri gerçekleştireceğimize ola inancımızla yola çıktık ve çok şükür bugün tiyatronun Bilecik’te her yönüyle işlendiğini görüyoruz. Çünkü bizler hiçbir zaman belediyeciliği sadece yol su ve kanalizasyon yapmak olmadığı düşüncesiyle çalıştık. Bir yandan şehrimiz ve insanımızın temel sorunları ve ihtiyaçları ile ilgilenirken, bir yandan da ilimizdeki çocuk, genç ve yetişkin insanımızın kültürel ve sosyal hayatına renk katmak onlara dokunmak istedik. Böylece sanatların anası olan tiyatroyu ilimizde başlattık. İlk zamanlar tabi ki seyirci bulmakta güçlük çektik. Fakat daha sonra seyircilerimizi alacağımız salonlarımız yetmedi ve 8. Ulusal tiyatro festivalinde iki senelik bir ara verdik. Kültür Kongre Merkezimizi yaptıktan sonra tiyatro festivalimize kaldığımız yerden devam ettik. ‘’ ifadelerini kullandı.

Milletvekili Selim Yağcı konuşmasında ayrıca Belediye Başkanı Nihat Can’a da teşekkür ederek, almış olduğu hizmet bayrağını en iyi şekilde sürdüreceğine olan inancı dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.