DOLAR
32,5217
EURO
34,9766
ALTIN
2.439,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

1299 Platform Üyeleri Ata Topraklarında

1299 Platformu kurucusu Recep Can ve Üyeleri Osmanlı Ruhunu gelecek nesillere aşılamak için Osmanlı Devletinin kurulduğu toprakları olan Bilecik´i ve Osmanlı Devletinin Manevi Kurucusu olan Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.

Yaklaşık 50 kişilik bir grup ve Yeniçeri kıyafeti giymiş çocuklarla Şeyh Edebali Türbesini ziyaret eden platform üyeleri türbe ziyareti yaparak dua ederken, Doğdukları ve atalarının bulunduğu topraklarda bulunmanın gururunu yaşadılar.

Amaçlarının çocuklara benliğini hatırlatmak, ecdadını tanıtmak ve ecdadına bir nebze de olsa biraz daha yakın olmak olduğunu belirten Platform Kurucusu Recep Can şu açıklamalarda bulundu; ” Bizler 1299´uz, Osamanlının Torunlarıyız, Ecdadımız gelecek nesilleri, bizler için gözlerini kırpmadan canlarını vermiştir. Dünyanın en kıymetli topraklarını bize bahşetmişlerdir. 4 mevsim adeta bir arada yaşanmaktadır. Bizler emanetlerimize tıpkı atalarımız gibi sahip çıkacağız. Gerekirse canımız fedasına bu yolda ilerleyeceğiz. Kurduğumuz ve kolladığımızı devlet 1299´dur. Burada kurulmuştur, daha sonradan da Osmanlı´nın külleri ile Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Devlet bizim devletimizdir. Ancak bu günlerde, 17 Aralıktan sonra bazı iç ve dış mihraklar ülkemizin huzurunu bozmaktadır. Bazıları ise halen maalesef mağlubiyeti kabul etmemektedirler. Biz Başbakanımızın yolunun hak yol olduğunu biliyoruz, onun yolu hak yoldur, peygamber efendimizin ayak izlerini takip etmektedir. Biz de onun izindeyiz. ” dedi. (00:28 – 01:18 saniyeleri arası)

Şeyh Edebali Türbesini ziyaret eden grup, daha sonra Söğüt ilçesine geçerek, Ertuğrulgazi Türbesini ve tarihi mekanları ziyaret etmek için yola çıktı.

1299-platform-uyeleri_2270

1299-platform-uyeleri_2268

1299-platform-uyeleri_2269

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.