DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

100.Yıl Duvarının Açılışı Yapıldı

100.Yıl Duvarının Açılışı Yapıldı. Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 100. Yıl Duvarı’nın açılışı, protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı törenle hizmete açıldı.

Belediye Başkanı Semih Şahin açılışta yaptığı açıklamada çok özel bir günü yaşadıklarını belirterek, “Bu bizim için özel bir açılış. Atatürk’ü her anımızda her yaptığımız işte, O’nun yanında ve O’nun izinde olacağız. Bu yüzden bu açılış benim için çok önemliydi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81’nci yılında onu ve fikirlerini bir kez daha anmak için bir arada bulunuyoruz. Bugüne kadar attığımız tüm adımlarda Atamızın fikirleri, düşünceleri her zaman yolumuzun en büyük ışığı; devrimleri ve ilkeleri ise rehberimiz olmuştur ve olmaya devam edecektir.Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözünden yola çıkarak bizler de şehrimiz için izi silinmeyecek projeler gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Atamızın değerli anısına, bugün ve yarınlarda da hep hatırlanması için yaptığımız 100. Yıl duvarımızın açılışını sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz.Bizler Atatürk’ün en büyük emaneti Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri olarak şehrimizin en çok kullanılan sokaklarından birine bu çalışmayı gerçekleştirdik. Aatatürk’ün kıymetli fotoğrafları ve sözleriyle 100. Yıl Duvarı’nı halkımızın hizmetine açıyoruz. Bu değerli çalışma ile hem şehrimizi estetik açıdan güzelleştirmiş hem de araçların park etmediği, vatandaşlarımızın çok daha rahat yürüyebilecekleri bir alanda var etmiş olduk. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma sizlerin huzurunda tekrar teşekkür ediyorum. Düşüncelerinden, eserlerinden aldığımız güçle, yolundan hiç ayrılmadan ilerlerken bizim için dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da zaman daima Atatürk’ü gösterecektir.” İfadelerini kullandı.

100. Yıl Duvarında yer alan ve Atatürk’e ait görsel ile sözlerin yer aldığı eserlerin açılışı, protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Başkan Şahin açılışta vatandaşlar ile hatıra fotoğrafı çektirirken, açılışa büyük ilgi gösteren vatandaşlar da Atatürk fotoğrafları önünde fotoğraflar çektirdi.

Tevfikbey Caddesi üzerinde bulunan alanda gerçekleştirilen açılış programına Vali Bilal Şentürk, Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve eşi Aysel Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin ve eşi Serpil Şahin, Bilecik Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Bilecik İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik Barosu Başkanı Halime Aynur, vali ve belediye başkanı yardımcıları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve üyeleri, il genel ve belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

100 Yıl Duvarı çalışmasında Bilecik mermeri kullanılırken, peyzaj çalışmasında ise Bilecik Belediyesi Sera alanında yetiştirilen çiçekler kullanıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.