DOLAR
32,5009
EURO
34,7558
ALTIN
2.491,41
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

1. ULUSLARARASI ÇOCUKLARIN ŞEHRİ KONGRESİ’NDE BİLECİK’İ TEMSİL EDİYORUZ

1. ULUSLARARASI ÇOCUKLARIN ŞEHRİ KONGRESİ‘NDE BİLECİK’İ TEMSİL EDİYORUZ

Bilecik Belediyesi, 11-12 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleştirilecek olan ”1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi”nde Bilecik’i temsil edecek.

Kongrenin birinci ve ikinci günündeki akademik sunum ve çalıştaylara paralel olarak, Çocuk Etkinlikleri, Stand sergileri, Oyunlar, Korolar, El becerileri, Ücretsiz Müze gezisi yapılabilecek ve Ücretsiz Mehteran Gösterisi (saat 15:00de) izlenebilecek.

Kongrenin gerçekleştirilmesinde; çocukların şehir yaşamında önlerine çıkan engellerin keşif ve bu engelleri aşmak üzere çözüm önerileri, projeler ve uluslararası örneklerin sunulması amacının yanısıra, Türkiye nüfusunun 3’te 1’lik bölümünü oluşturan çocuklara yönelik birçok alanda uzman kişilerde farkındalığı sağlamak amacı bulunuyor.

KONGREDE BİLECİK, EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ

Birçok devlet ve şehrin kendisini tanıtma fırsatı bulacağı kongrede, Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan çalışmalar ile şehrimiz en iyi şekilde tanıtılacak.

Bilecik’imizi tanıtıcı bilgilendirici materyal ve görsellerin sunulacağı kongrede ayrıca şehrimize ait değerler stantlarda yer alacak.

”Çocuk İçin Çocukla Birlikte” sloganıyla Marmara Belediyeler Birliği Şehir Politikaları Merkezi tarafından hazırlanan kongrede ayrıca Bilecik Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki öğrenciler, yaptıkları robot çalışmalarını sergileyecek.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPILAN TÜM ETKİNLİKLERE BİLECİK BELEDİYESİ OLARAK VARIZ”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kongre hakkında yaptığı değerlendirmelerde, Bilecik Belediyesi olarak, çocuklarımız için yapılan tüm etkinliklerde en ön sırada yer aldıklarını belirtti.

”Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için ne yapılsa azdır” ifadesini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

”Bilecik Belediyesi olarak, bizler de İstanbul’da gerçekleştirilecek olan ve şehrimizi tanıtılmasında büyük katkılar sağlayacak 1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi’ne katılacağız ve bundan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu kongrede şehrimizi en iyi şekilde temsil ettiğimiz gibi geleceğimizin teminatı çocuklarımız için yapacağımız projelerde değişik fikir ve bakış açılarını elde etmiş olacağız. Kongrede Bilecik’imizi gerek görsel malzemelerle gerek şehrimize ait değerlerle tanıtacağız. Diğer yandan bu kongre, amacında da belirtildiği üzere çocuklarımıza birçok yönden katkı sağlayacak bir işleeve sahip olacak. Her bir alandaki uzmanlar çocuklarımızla ilgili olarak farkındalık oluşturacak tespitlerde bulunmanın yanısıra çocuklarımız, gelişimleri ve başarıları önündeki engelleri görme ve bunların kaldırılmasında söz sahibi olma gibi büyük hedeflere sahip olacaklar. Tüm bunları düşündüğümüzde Bilecik Belediyesi olarak, bu kongreyi önemsiyoruz ve en iyi şekilde yer alacağız.dedi.

nnnn

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.