DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

1 Mart Kontrollü Normalleşme Kararlarına Göre Bilecik

1 Mart Kontrollü Normalleşme Kararlarına Göre Bilecik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Millete Sesleniş’ konuşmasının ardından gözler Bilecik İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararına çevrildi. 1 Mart 2021 normalleşme dönemine ilişkin olarak Bilecik’te alınan kararlar nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından Bilecik Valiliği internet sitesi adeta çöktü. Açıklanan kararlara ilişkin olarak Bilecik Valiliği internet sitesini ziyaret eden vatandaşlar İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu karara ulaşmak istedi. Aşırı yoğunluk nedeniyle vatandaşlar Bilecik Valiliği internet sitesine giriş yapamadı.

Daha önceki haberlerimizde de duyurduğumuz üzere 1 Mart 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından ‘Millete Sesleniş’ konuşması gerçekleştirerek 1 Mart tarihinden itibaren Türkiye’de normalleşme sürecine ilişkin olarak alınan kararları açıklayacaktı. Bugün gerçekleşen kabine toplantısının ardından ”Millete Sesleniş” konuşmasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Mart 2021 tarihinden başlayan normalleşme sürecine ilişkin olarak alınan kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından ”Millete Sesleniş” konuşmasında alınan kontrollü normalleşme süreci kararlarını açıkladı:

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha Pazar günü devam edecek.

Ülkemizin tamamında süren akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması ise sürecek.

Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8’inci ve 12’nci sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır.

Düşük ve orta riskli illerde, ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacaktır.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde ise, genel uygulamanın dışında, sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler, çok yüksek riskli iller dışında, Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 7 ile akşam 19 saatleri arasında, yüzde 50 kapasiteyle sürdürebileceklerdir.

Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler, düşük ve orta riskli illerimizde, sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyet gösterebilecektir.

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde Valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir.

Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme, düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır.

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecektir.

Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları; düşük, orta ve yüksek riskli illerde, katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecektir.

Diğer hususlardaki uygulamaların nasıl olacağı, daha önce de belirttiğim gibi, Valiliklerimizin başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurullarımız tarafından belirlenecektir.

1 Mart Kontrollü Normalleşme Kararlarına Göre Bilecik

illere gore risk durumu bilecik

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 1 Mart Kontrollü Normalleşme Kararlarına Göre Bilecik şu anda TURUNCU renk koduyla yani yüksek riskli il kategorisine girdiği için tablo şu şekilde oluşuyor:

Tablo

 

Yine belirtmekte fayda var diğer hususlardaki uygulamaların nasıl olacağı Bilecik İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından belirlenecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.