DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

1 Litre Atık Yağ 1 Milyon Litre İçme Suyunu Kirletiyor

1 Litre Atık Yağ 1 Milyon Litre İçme Suyunu Kirletiyor

Bilecik Belediyesi tarafından başlatılan uygulama kapsamında toplanacak atık yağlar, geri dönüşüme kazandırılacak, çevre ve doğanın korunması sağlanacak.

Bilecik Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen çalışma kapsamında mahalle muhtarlıkları önleri ile vatandaşların yoğun kullandığı noktalara atık yağ depoları konuldu.

Hürriyet, Bahçelievler, Beşiktaş, Ertuğrulgazi ve Osman Gazi Mahallerinin belirlenen bölgelerine yerleştirilen 9 adet atık yağ kumbarası ile yağlar periyodik olarak toplanacak.

Atık Yağların Toplanmasına Büyük Önem Veriyoruz

Başlatılan uygulama hakkında bilgi veren Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, atık yağların toplanmasına büyük önem verdiklerini belirterek, ‘’Bilecik Belediyesi olarak “Sıfır Atık” kampanyası kapsamında yürüttüğü uygulamalarına bir yenisini daha ekledik. Geri dönüşüm ve çevre konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz. Evsel atık yağların toplanıp geri dönüştürülmesiyle doğayı koruyacak ve ülke ekonomisine katkı yapacak projenin ilk etabı bu hafta itibariyle başladı. Atık miktarının en aza indirilmesi ve geri dönüştürülebilir nitelikteki atıkların doğru bir şekilde toplanıp değerlendirilmesi çevre açısından büyük önem taşımaktadır. Bilecik Belediyesi olarak bu konuda gerekli tüm destek ve takibi yapmaya çalışacağız’’ ifadelerini kullandı.

1 Litre Atık Yağ 1 Milyon Litre İçme Suyunu Kirletiyor

Bilecik Belediyesi öncülüğünde; okullarda yapılacak kampanyaların yanında vatandaşa yönelik yürütülecek bilinçlendirme çalışmaları ile toplanan yağ miktarının artması hedeflenirken, şehrin farklı bölgelerine atık yağ kumbaralarının konumlandırılması devam edecek.
Başlatılan uygulamanın rakamsal verileri hakkında verilen bilgide ise bir litre atık yağın bir milyon litrelik içme suyunu kirlettiğine dikkat çekildi. Lavaboya dökülen kullanılmış kızartmalık yağlar, evsel atık su kirliliğinin yüzde 25’ini oluştururken, lavaboya dökülen atık yağların, kanalizasyon sistemlerinin yüzde 40 oranında tıkanmasına neden olduğu başka bir önemi veriyi oluşturmaktadır.
Ayrıca; kızartmalık atık yağlardan üretilen biyodizelin, dizel yakıta göre iklim değişikliğine neden olan sera gazı emisyonunda yüzde 65-92 oranında azalma sağladığı da yapılan araştırmanın önemli bir sonucu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.