DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Okul Kantin İşletmecilerine ve Okul İdarecilerine Eğitim Toplantısı Düzenlendi

Okul Kantin İşletmecilerine ve Okul İdarecilerine Eğitim Toplantısı Düzenlendi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından okul kantin işletmecileri ve kantinden sorumlu okul idareci ve öğretmenlere okul kantinlerine dair özel hijyen kuralları yönetmeliğine dair eğitim toplantısı düzenlendi.
İl Müdürü YILDIZ toplantıda şu açıklamayı yaptı;
“İnsanoğlu ya yaşamak için yer ya da yemek için yaşarlar. Her iki durumda da gıda tüketmek zorundadır. Dolayısıyla herkes rızkını helalinden ve temiz kazanmak ve bunu temiz bir şekilde tüketmek ister. Bizler ise hem üretici hem tüketici konumundayız.
Çocuklarımız, bizim geleceğimizdir. Onlar ne kadar sağlıklı, dengeli, temiz ve güvenli gıdalarla beslenirse hem bedenen hem beyin olarak o denli güçlü olurlar. Bu sayede gelecekte ülkemizi, milletimizi, insanlığı daha iyi temsil eder, daha iyi konumlara gelebilirler.
Kantin işletmecilerinin ve okul yönetimlerinin her gün mutlaka hijyen ve temizlik kurallarına uyduğuna güveniyoruz. İnsanların gıda güvenliğini tehlikeye atabilecek konu hakkında hiçbir zaman tolerans gösteremeyiz. Son tüketim tarihi geçmiş ürünleri işletmenizde bulundurmayın. Temizlik ve gıda malzemelerinin aynı yerde olmamasına dikkat edin. Ambalajsız, etiketsiz ürün almayın, satmayın ve tüketmeyin. Bozuk ambalajlı ürünlere dikkat edin. Bütün kantinler ve yemekhaneler tarafımızdan her dönem mutlaka bir kez denetlenmektedir. Ama esas denetim sizlerin ve tüm tüketicilerin bilinçli olması, yediği ve içtiğini sorgulamasıdır. Sloganımız” Yediğine, içtiğine dikkat et, güvenilir gıda tüket.”
Yeni eğitim öğretim yılının, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve kantincilerimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Selda BOYACI ve Gıda Mühendisi Melike Gizem GÜLER tarafından “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” hakkında bilgilendirme sunumunun ardından kantin işletmecilerinin soru ve cevapları ile toplantı sona erdi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.