DOLAR
32,3313
EURO
35,1685
ALTIN
2.241,80
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
7°C
Bilecik
7°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

“KAHVEDE ŞENLİK VAR” ADLI TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ

“KAHVEDE ŞENLİK VAR” ADLI TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ

 

Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Bozüyük Metristepe Tiyatro Günleri’nde “Kahvede Şenlik Var” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelendi.Sabahattin Kudret Aksal’ın  oyununda, genellikle evlilik ve aile kurumunun bireyler üzerindeki baskısını, ataerkil aile yapısını, evliliğin “çıkar” ilişkisine ve “para”ya dayandığını, bireylerin özgürlüklerini kısıtladığını, ailede sevgi ve saygının kalmadığını, ailenin kişilerini toplumdan soyutladığını, gençlerin geleneksel evliliği artık tercih etmediğini bazen şiirsel bazen de mizaha kaçan bir ifadeyle dile getiriyor. Böylece günümüzde de evliliği “çıkar ilişkisi” olarak gören ve görecek olan nesillere iyi bir ders veriyor. Seyircinin büyük bir keyifle izlediği oyunun sonunda sahneye gelen Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Esat ZENCİR tiyatro ekibine ve seyircilere öncelikle Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI’nın selamını ileterek kendilerini Bozüyük’te misafir etmekten ve 3. Uluslararası Bozüyük Metristepe Tiyatro Günleri’nde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ardından “Belediye Başkanımız Sayın Fatih BAKICI adına siz değerli oyuncularımızı ve yönetmenimizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğimiz  festivallerimizde de sizleri aramızda görmek isteriz” diyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ZENCİR tiyatro ekibini tebrik ederek plaket takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.