DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yıldız, TMO ni ziyaret etti

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) nun ilimizdeki alım yerini ziyaret etti.

TMO’nun Pelitözü köyünde açtığı buğday alım yerinde incelemelerde bulunan İl Müdürü YILDIZ muhtar ve üreticilerle görüşerek kantara gelen buğdayları inceledi. Yapılan inceleme ve görüşmelerde İl Müdürümüz YILDIZ şunları söyledi;
İlimizde 120-1450 m rakım arasında buğday üretimi yapılmaktadır.Bu yıl meteorolojinin uygun olması sayesinde buğday verim ve kalitesinin de geçen yıla göre çok daha iyi olup; bölgesel olarak değişmesine rağmen ortalama verimin 400-500 kg/da olduğu gözlenmiştir.
Ofisin alım yapıyor olması gerek buğdayını buraya versin veya vermesin ilimiz çiftçisi olarak fiyat açısından çok büyük avantaj sağlamaktadır. TMO’ nun aldığı buğday fiyatları 765-910 lira değişmekle birlikte genelde 800- 900 lira arasında fiyatla alım yapıldığı, taban fiyattan birkaç kişinin buğdayı alınmıştır.Ofis ilimizde alım yaptığı için Eskişehir Şube Müdürüne ve bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederim. Ofisin ilimizde kalıcı olması için Sayın Valimizin talimatı ile yer arayışı içindeyiz. Muhtarlarımız, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ile toplantı yaparak en uygun yeri bulma çalışmalarımız devam etmektedir.
Çiftçilerimize ürünlerinin bol ve bereketli olmasını dilerim.” dedi.
IMG-20160725-WA0001

IMG-20160725-WA0000

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.