DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
ALTIN
2.326,54
BIST
9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ENGELLİ VATANDAŞLAR PELİTÖZÜ GÖLETİNDE RAHATÇA DOLAŞABİLECEK

ENGELLİ VATANDAŞLAR PELİTÖZÜ GÖLETİNDE RAHATÇA DOLAŞABİLECEK
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen ve Bilecik Belediyesinin ortak olduğu İl Özel İdarenin düzenlemiş olduğu ”Sosyal Hayatta Katılımda Mekansal Gelişim” projesi kapsamında egzersiz alanının açılışı gerçekleştirildi.
Bilecik Pelitözü Gölpark yapılan egzersiz alanı açılışına; Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, İl Genel Meclis üyeleri ile huzurevi sakinleri katıldı.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”GERÇEKLEŞTİRİLEN HİZMET VATANDAŞLARIMIZA HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”
Yerel yönetim, genel idare ve BEBKA işbirliğinde güzel bir çalışma gerçekleştirildiğini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen hizmetin vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
Pelitözü Gölpark’ın Bilecik Belediyesi ve diğer kurumların güzel çalışmalarıyla daha da güzelleştiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:
”Bilecik’te kurumlar ve BEBKA olarak güzel bir çalışmayı daha ilimize kazandırdık. Bilecik Pelitözü Gölpark bu çalışmalarla daha da cazip hale gelecek. Vatandaşlarımız ve dezavantajlı gruptaki insanlarımız için güzel bir proje uygulamaya konuldu. Ben bu projenin, ilimize ve insanlarımıza tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, projeye katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkürelerimi sunuyorum.” dedi.
“PROJEMİZ İÇİN KALKINMA AJANSINDAN 548 MİLYON 651 BİN 56 TL HİBE ALINMIŞTIR”
Proje hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, BEBKA’nın destek amacının yaşam kalitesi ve sosyal hayatta katılımlarını arttırmak olduğunu belirterek, şunları söyledi:
”2014 yılında Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının hedef kitlesi; toplumun en kırılgan kesimi olan dezavantajlı gruplar olarak belirlenmişti. Dezavantaj sahibi gruplar ise; engelliler, çocuklar, yaşlılar, kadınlar, evsizler, göçle gelenler, yoksullar, madde bağımlıları olarak tanımlanmıştır. Özel amaçlarımızdan ilki, Gölpark Mesire Alanı engelli, yaşlı ve hareket kısıtlığı bulunanlar için ulaşılabilir hale getirmek oldu. Proje kapsamında temin edilen ekipmanlar, yapılan mekansal düzenlemeler, yapılan altyapı çalışmalarıyla Gölpark dezavantajlı gruplar için ulaşılabilir bir Mesire Alanına dönüştürüldü” dedi.
Nalbant konuşmasının devamında, yöre halkının, il ilçe ve il dışı tüm ziyaretçileri beklentilerinin maksimum karşılanmış ve artık Gölpark herkes için ulaşılabilir bir alan olarak Bilecik’e ve bölgeye hizmet eder hale getirdiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti.
“Proje kapsamında kırsal alanlarda çocukların sosyal hayata eşit fırsatlarda katılımlarını sağlama için eğlence mekanı olarak kullanabilecekleri bir sosyal aktivite alanı olmayan köylere bu alanların kurulması sağlandı. Bu kapsamlı yapılan mekansal düzenlemeleri şöyle sıralayabiliriz; Uzun süreli ziyaretlere uygun kamp, 7 karavan alanı oluşturulması, amfi tiyatrosunun yanında 2 bin 500 metre karelik alan düzeltilerek, çocuk aktivite alanı olmayan köylere oyun gruplarının konulması 30 köyümüze çocuk oyun gruplarının kurulmuştur. Engelli bireyler için yürüyüş parkuru oluşturulması, gölet çevresinde 2,5 kilometre yürüyüş yolu düzenlendi. Engelli WC, banyo yapılması kamp karavan alanının yanında hizmete alınmıştır.
Gölpark çevresinde spor, egzersiz, aktivite ve dinlenme alanlarının oluşturulması. Engelli ve yaşlı başta olmak üzere tüm kullanıcılar için 2 grup egzersiz aletleri kurulmuştur. Gölet çevresinde 50 adet oturma bankı yerleştirilerek, engelli ve hareket kısıtlılığı olan bireylere yönelik akülü araçların temin edilmesi, 10 adet akülü tekerlekli sandalye her işletmede bulundurulmak üzere temin edildi” dedi.
Konuşmanın ardından protokol üyeleri egzersiz yaşam alanının açılışını gerçekleştirerek aletleri test ettiler.
Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın aletleri denemeleri ve akülü araçlar ile gezmeleri eğlenceli anlara tanık oldu.
Ayrıca, açılış sonrası engelli vatandaşlarının gölette geldikleri zaman ücretsiz kullanabilecekleri 10 adet akülü tekerlekli sandalye mesire alanında bulunan işletmelere dağıtıldı.

gölet4 gölet gölet2 gölet3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.