DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
ALTIN
2.442,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Duruşma Çıkışı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Basın Açıklaması.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 2014 yılı Haziran ayında, boşandığı 2 çocuk annesi eşi Emine Baş’ı ateşli silahla öldüren Levent Sargın’ın Bilecik Adliyesinde duruşması yapıldı.
Bilecik Ağır Ceza Mahkemesinde, görülen duruşmada, kasten ve planlayarak adam öldürme suçundan yargılanan Sargın, ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.
Görülen duruşmanın ardından yapılan basın açıklamasında, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Eskişehir temsilcisi Fatma Kurt, Emine Baş’ın hesabını adalet önünde sormak için toplandıklarını ifade etti.
Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu olarak kadınların her şekilde korunması gerektiğini ifade eden Kurt, “Emine Baş’ın katili, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, kadın cinayetlerinde yasalaşmalıdır bizler kadın cinayetlerinin son bulması için önemli adımlardan birisinin bu olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz de kadın cinayetlerini durduracağız platformu olarak yıllarıdır ailelerimizle birlikte verdiğimiz dava sonucu takip sonucu kadın mücadelesi sonucu bazı çözümler ve talepler ürettik. Bunlarda en önemlilerinden birisi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının kadın cinayetlerinde yasalaştırılmasıyken, en önemlilerinden bir tanesi de 6284 koruma kanunun düzgün uygulanması ve korumanın gerekli ise daha da güçlendirilmesidir, etkin bir koruma uygulanmasıdır” dedi
Kardeşinin, Sargın tarafından sürekli tehtid edildiğini belirten Baş’ın ablası Sacide Us, ” aldığı için vicdanımız biraz da olsa rahatladı. Benim kardeşimi hep 5 kurşunla öldürmek istediğini söyledi 5 kurşuna acırım saat 8’e kadar eve gelmezsen 5 kurşuna acırım diyordu ve 2 kurşun sıktı kardeşime, 2 evladına acımadı.” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından, Kadın Cinayetlerini durduracağız platformu üyeleri ve Baş’ın ailesi Kadın cinayetlerini durduracağız” diyerek slogan attı.

katil2_resized katil3_resized katil4_resized katil5_resized katil6_resized katil7_resized katil1_resized

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.