DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
ALTIN
2.441,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DESTANI

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DESTANI 3 BOYUTLU BELGESELİ” YAKLAŞIK 10 BİN ÖĞRENCİ TARAFINDAN İZLENDİ

Bilecik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında hazırlanan ”Çanakkale Geçilmez Destanı 3 Boyutlu Belgeseli”, ilimiz ve ilçelerdeki ortaokul düzeyindeki yaklaşık 10 bin öğrenci tarafından izlendi.

Eğitimci Yazar Muzaffer Tekelioğlu’nun ”Elleri Kınalı Anaların Kınalı Kuzularından Mektuplar” adlı kitabından esinlenerek hazırlanan belgesel filminde Çanakkale Deniz Zaferi hakkında öğrencilere belgesel film tarzında bilgiler sunuldu.

Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği, hazırlanan belgesel film, şehrimizdeki onlarca okuldaki onbinlerce öğrenci ile buluştu.

MUZAFFER TEKELİOĞLU: ”DERLENEN ESERLER VE YAZILAN KİTAPLAR, İNSANLAR İLE BULUŞTUĞU SÜRECE DEĞERLİDİR”

Projede ele alınan kitabın yazarı Muzaffer Tekelioğlu, proje hakkında yaptığı açıklamada, proje sayesinde eğitim ve tarihi bilinci oluşturma anlamında güzel bir faaliyet gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu ve hazzını yaşadıklarını belirtti.

Bilecik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde güzel ve anlamlı bir proje gerçekleştirildiğini hatırlatan Tekelioğlu, eserin çoğaltılmasında ve öğrencilere ulaştırılmasında katkıları olan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür etti.

Kendisinin şu ana kadar birçok eser yazdığını ve bunun Bilecik Belediyesi eliyle insanlara ulaştığını belirten Tekelioğlu şunları söyledi:

”Daha önceki açıklamalarımda da belirttiğim şekliyle, yazılan kitap ve derlenen eserler, insanlarla buluştuğu sürece değerli olur. Bilecik Belediyesi, bu amacın gerçekleştirilmesinde büyük katkılar sundu. İlimiz ve ilçelerimizdeki onlarca okulda yaklaşık onbinleri bulan öğrenci ile buluştu. Büyük bir gayret ve hassasiyetle hazırlanan bu çalışma öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi ve beğeniyle karşılaştı. Bildiğiniz üzere, bu çalışmayı, ”Elleri Kınalı Anaların Kınalı Kuzularından Mektuplar“ kitabından esinlenerek, “Çanakkale Ruhu İçin 3 Boyutlu Belgesel” projesine dönüştürdük. Her zaman belirttiğimiz gibi Çanakkale bir dönüş noktasıdır. Benim şu ana kadar bu anlamda birçok eserim ve çalışmam oldu. O yazılanları, derlenenleri yazmak veya bir belgesel haline getirmek kafi değil, önemli olan onların siz değerli öğrencilerimize, katılımcılara, halkımıza ulaştırılmasında katkı sahibi olanlar benim için çok önemlidir. Ben bu hususta Sayın Belediye Başkanımız daha önceki çalışmalarımızda destek verdiği gibi bu projede de yardımcı oldu ve öğrencilerimizle buluşturdu. Bu projede öğrencilerimiz kitaplardan elde ettiği bilgiyi bir nevi uygulamada da görmüş oldu. Şüphesiz bu daha bilgilendirici ve akıldı kalıcı olacak. Gerçekten de eğitim ve tarihimizi öğrenmede güzel bir çalışma oldu.” Ben bu projede yer almış biri olarak, Sayın Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve İl Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Altınkaynak başta olmak üzere, Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İlişkiler Müdürlüğü ile Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. ifadelerini kullandı.

muzaffer tekelioğlu IMG_20150402_105558 IMG_20150406_105156 45565 456

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.