DOLAR
32,5886
EURO
35,0441
ALTIN
2.459,83
BIST
9.861,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te 5 ambulansın devir teslim töreni yapıldı.

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Bilecik’te 5 ambulansın devir teslim töreni yapıldı.

Bilecik Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan devir teslim töreninde Vali Ahmet Hamdi Nayir, yürütülen hizmetlerin arasında, sağlık hizmetlerinin ayrı bir yeri olduğunu belirtti.

Nayir, Bilecik genelinde, 31 ambulansla sağlık hizmeti verdiklerini belirterek konuşmasında şunları söyledi, ” Acil sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez numarası 112. Biliyorsunuz 112’ye gelen ihbarlarla biz istasyonlarımızda ihtiyaç duyulan yerlere sevk etmeye çalışıyoruz. Dünya genelinde var, Türkiye’de de bu problem var Bilecik ilimizde de var, asılsız çağrılar bizleri bir hayli sıkıntıya duyuyor. ben 2014 yılı rakamları sizlerle paylaşayım. 2014 yılı içerisinde 164 bin 434 çağrı almışsız 112’ye ama bizim gönderdiğimiz ambulans sayısına 7214. Yani yüzde 5’e tekabül eden bir gerçek çağrı var.”

Bilecik İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz yaptığı konuşmada, Acil sağlık hizmetlerinin hızlı etkin ve eksiksiz bir şekilde sürdürülebilmesi için kullanılan ambulansların öneminin büyük olduğunu vurgulayarak şunları söyledi, “Bugün ambulans filomuza 5 ambulans daha eklenmiştir. Yeni sayımızla birlikte Acil Sağlık hizmetleri filomuzda ambulans sayımız, 3 adet 4*4, 1 adet çok sedyeli, 1 adet yoğun bakım+obez ambulansı, 2 adet 4*4 ford ambulans olmak üzere 31 ambulansa yükselmiştir. Toplamda ise ilimize 1.159.376 liralık kamu yatırımı yapılmıştır” dedi.

Düzenlenen devir teslim törenine,Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Bilecik İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Bilecik Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, daire müdürleri ve sağlık personeli katıldı.

ambulans5_resized ambulans1_resized ambulans2_resized ambulans3_resized ambulans4_resized

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.