DOLAR
32,4317
EURO
34,7477
ALTIN
2.441,58
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

BİLECİK CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI ÇALIŞKAN’DAN 1 MAYIS MESAJI

Bilecik CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin ÇALIŞKAN  ”1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI” dolayısıyla mesaj yayınladı;
Bugün 1 Mayıs.
Bugün işçilerin uluslararası düzeyde mücadele , dayanışma ve birlikte hareket etme kararlılığı gösterdiği gün olarak kutlanıyor.
Bugün tüm dünyada emekçiler, emeğin uğradığı haksızlıklara karşı hep birlikte sesini yükseltiyor.Ülkesi, ulusu, ırkı,siyasal görüşü,     dini,mezhebi, dili,cinsiyeti,yaşı,mesleği ne olursa olsun, yurdumuzda ve dünyanın dört bir yanında emekçiler bir araya gelip taleplerini haykırıyor.Ekmek, barış, özgürlük için bir araya geliyor.
Bugün 1 Mayıs 2014.
Dün, tüm dünyada emekçiler,kölelik koşullarında çalışmaya karşı çıkarken, 8 saatlik çalışma uğruna canlarını verirken, bugün hala bir çok ülkede, benzeri çalışma koşullarının var olmasını kabul etmiyoruz.
Ülkemizdeki güvencesiz çalışma biçimlerine, adaletsizliklere, işsizliğe, yolsuzluğa karşı çıkıyoruz. Sağlık ve eğitim, sosyal güvenlik hizmetlerinin paralı hale getirilmesine, sosyal devletin gün geçtikçe budanmasına karşı çıkıyoruz.
Bugün ülkemizde emek karşıtı yaklaşımlarla kıdem tazminatlarına göz dikiliyor, asgari ücret düşük tutuluyor; esnek ve kuralsız çalışma biçimleri egemen kılınmak isteniyor; taşeron işçiliğini yaygınlaştırma, işçiyi büro aracılığıyla kiralama planları yapılıyor;  örgütlenen işçiler işten atılıyor; iş kazası adı verilen cinayetler durmak bilmiyor; özelleştirme adı altında talan sürdürülüyor; çocuklarımızın geleceği karartılmak isteniyor.
Şimdiye kadar uygulanan ekonomik ve sosyal politikalarla, işçiler, kamu emekçileri, emekliler, köylüler, esnaf, yani iktisaden  güçsüz geniş halk kesimleri bedel ödemek durumunda bırakılıyor.
Özgürlükçü, adaletli, barış içinde bir dünya ve ülke istiyoruz.
Alanlardan yankılanan bu ses iyi anlaşılmalıdır. Emekçilerin hak ve özgürlük taleplerine kulak verilmelidir. Emek karşıtı politikaların ekonomik refah ve toplumsal barış getirmeyeceği bilinmelidir.
Toplumsal barış ve huzurun sağlanması demokratikleşme ile mümkündür. Özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasi için gerekli adımlar ivedilikle atılmalı, uzlaşma, hoşgörü ve bir arada yaşama kültürünün geliştirilmesi için çaba gösterilmelidir.
Emekçilerin çıkarları savaşta değil barıştadır. Atatürk’ün ”yurtta sulh, cihanda sulh ” ilkesi rehber edilmelidir.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tüm kurumları hukuk devleti anlayışıyla hareket etmelidir. Basın , düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki kısıtlamalar kaldırılmalıdır.
Taşeronlaşma engellenmeli,asıl işin taşeronlara yaptırılması uygulamasından ve bu uygulamanın yasalaştırılması girişimlerinden vazgeçilmelidir. Taşeron çalıştırmayla ilgili yargı kararları uygulanmalıdır.
Kıdem tazminatı işçiler bakımından vazgeçilmez ve tartışılmaz bir hak olarak kabul edilmelidir. Buna el uzatılması , ortadan kaldırılması yada daraltılması yönündeki talepler gündeme dahi getirilmemelidir.
Asgari ücret insan onuruna yakışır bir biçimde ulusal düzeyde belirlenmelidir.
Engellilerin toplumsal yaşama eşit bireyler olarak katılması sağlanmalıdır.
İşçiler, Kamu Emekçileri,Esnaf, , Emekliler,İşsizler,Yoksullar,Kadınlar,Gençler,Öğrenciler,Güzel yurdumuzun Emek ve Demokrasi Sevdalıları
1 MAYIS BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ TÜM EMEKÇİLERE KUTLU OLSUN..
    GÜLTEKİN ÇALIŞKAN
CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI
gültekin çalışkan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.