DOLAR
32,5488
EURO
34,9371
ALTIN
2.445,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik AK Parti’de temayül yoklaması başladı

Bilecik AK Parti’de temayül yoklaması başladı

Sabah 10:00’da Bilecik Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezinde başlayan temayül yoklamasında oy kullanan 678 kişi 24 haziranda yapılacak olan 27.dönem Bilecik AK Parti milletvekilli adaylarını belirlemek için sandık başına gitti.

İl Yönetimi, Merkez ilçe, Bozüyük, Gölpazarı, Söğüt, İnhisar, Yenipazar, Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinden gelen teşkilat yönetim kurulu üyeleri oylarını kullanmaya başladı.

Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, gerçekleştirilen temayül yoklamasına ilişkin olarak,  Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Gençlik Kolları MKYK Üyesi Sümeyra Usta, Kadın Kolları MKYK Üyesi Nilgün Ertugay’dan oluşan  komisyon başkanlığında süreci yönettiklerini kaydederek,” İl yönetimimiz, ilçe yönetimimiz, kadın kolları, gençlik kollarımız, yaklaşık 678 kişi kişi bugün saat 4’e kadar oy kullanacak. Temayül yoklamaları teşkilatımızın çok önem verdiği bir konu Belediye Başkanlığı ile de alakalı olarak geçen hafta bir temayül gerçekleştirmiştik. Allah nasip ederse bugün de temayül yoklamasını gerçekleştireceğiz. Genel Merkezimizin milletvekili adayını seçerken önem verdiği bir konu temayül yoklamaları. Mevcut milletvekilleri temayül yoklamasına girmiyorlar aktif görevde oldukları için. Onun dışında 6 tane aday adayı arkadaşımız temayül yoklamasına girdiler. Buradan çıkacak sonuç manipülasyon olmaması sebebi ve genel merkezin isteği neticesinde burada paylaşılmayacak ve bizlerde bilmeyeceğiz, üst komisyona gidecek. Komisyonun değerlendirmelerinde kullanacağı bir done temayül yoklamaları. Temayül yoklamasından çıkan sonuç doğrudan uygulanmayacak. Temayül yoklaması milletvekili aday seçimlerinde uygulanacak kriterlerden bir tanesi. Temayül yoklamasını teşkilat görüşü olarak kabul edebiliriz. Burada kamuoyu yoklaması genel merkezin görüşü önceki teşkilat performansı gibi konular mevcut milletvekilinin durumu meclis çalışmaları gibi konular değerlendirilecek akabinde genel merkezimiz 21 mayısta YSK’ya listeleri vererek milletvekili adayımızı ilan edecek.
Biz Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, ben il başkanı olarak burada iki yılı aşkın bir süredir görev yapıyorum. Burada teşkilatın bize öğrettiği konu ve memlekette gördüğümüz durum üzerine bizim Cumhurbaşkanımız belli. Bizim burada asıl birinci hedefimiz Cumhurbaşkanımıza Bilecik’ten yüzde elli üzerinde oy ile desteğimizi tam manada göstermek arzusundayız. Milletvekilleri aday adaylarımız hepsi birbirinden kıymetli insanlar, hepsinin kendilerine göre bir oy bölgesi var. Bizlere de görüşlerimizi sorduklarında, bizlerde görüşlerimizi genel merkeze ileteceğiz. Yapılan temayülün teşkilatımıza ilimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Oylamaların ardından sandıkların saat 16:00 dan itibaren kapanması ile birlikte sayılmadan AK Parti Genel Merkezine gönderileceği öğrenildi.

 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.