DOLAR
32,4642
EURO
34,8748
ALTIN
2.439,26
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI: ”GELİN BU AYRILIĞA SON VERELİM”

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI: ”GELİN BU AYRILIĞA SON VERELİM”
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda, Pelitözü ve Gülümbe köylerinin Bilecik’in birer mahallesi haline gelmesini istediğini belirterek, ”Gelin bu ayrılığa son verelim” dedi.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, önceki gün mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, onların görüş ve önerilerini alarak, Bilecik Belediyesi çalışmaları ve yeni projeleri hakkında detaylı bilgiler verdi.
Her bir mahalle ve Bilecik’in geneli için güzel haberler veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, Gülümbe ve Pelitözü köylerinin bulundukları yer itibariyle büyük önem taşıdıklarını belirterek, her iki köyün Bilecik’in birer mahallesi olmasını istediklerini belirtti.
”30 YILLIK ŞEHİR PLANLAMAMIZI YAPIYORUZ”
Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi olarak, 30 yıllık şehir planlamasını yaptıklarını ve bu plana yeni köylerin de dahil edilmesi ile daha iyi ve kaliteli hizmetlerin götürülebileceğini belirtti.
Düşüncenin hayata geçirilmesi ile bu bölgelere, yeni bir alt yapı sistemi ve doğalgazın da getirileceğini belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, temizlik hizmetleri başta olmak üzere birçok yeniliğin kazandırılacağını da sözlerine ekledi.
Pelitözü Göleti’nin Bilecik İl Özel İdaresi yönetiminden Bilecik Belediyesi yönetimine geçtiğini hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, bundan sonraki süreçte gölet ve bulunduğu bölgeye güzel çalışmalar götüreceklerini belirterek, şunları kaydetti:
”Gülümbe ve Pelitözü köyleri bizim için son derece büyük önem taşıyor. Bu köyler hem şehrimizin giriş bölgesinde yer alıyor hem de üniversitemizin bulunduğu bölgede bulunuyor. Dolayısıyla oraları daha güzel hizmetler ile buluşturmayı arzu ediyoruz. Örneğin birçok girişimci o bölgede yatırım yapmak istiyor. Ancak buraları köy statüsünde olduğu için birtakım engeller ortaya çıkıyor. Bildiğiniz üzere Pelitözü Göleti noktasında Bilecik Belediyesi olarak güzel düzenlemeler yapacağımızı daha önce belirtmiştik. Diğer yandan Pelitözündeki okulumuzun oyun grubunu 23 Nisan’a kadar çocuklarımıza armağan edeceğiz. Bunun gibi gerekçelerlerden dolayı Pelitözü ve Gülümbe’yi Bilecik’ten ayrı düşünemeyiz. Gelin şehrimizin bu yöndeki gelişmesini gerçekleştirelim. Zaten 2019’a gelindiğinde şehirleşmelerdeki yeni düzenlemeler ve Bütünşehir kapsamında; köyler, belediyelere mahalle konumuna getirilecek. Gelin bu ayrılığa son verelim” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, düşüncenin hayata geçmesiyle birlikte buralara yatırım ve hizmetlerin daha kolay şekilde sağlanacağını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.