Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Başbakan Binali Yıldırım Bilecik’te halka seslendi

Başbakan Binali Yıldırım Bilecik’te vatandaşlara seslendi.

Başbakan Yıldırım  helikopter ile Bilecik Edebali Stadına iniş yaptıktan sonra halka sesleneceği Cumhuriyet Meydanına geçti.

Başbakan Binali Yıldırım burada erenler ocağı Bilecik’i şöyle selamladı:

Bir tohumdan bir çınar, bir obadan bir beylik, bir beylikten bir devlet, bir devletten bir medeniyet bir nizam-ı alem çıkaran Türkmen obalarının yiğitlerini selamlıyorum.Söğüt, Bozüyük, Gölpazarı,İnhisar,Osmaneli ,Pazaryeri,Yenipazar’ı orada yaşayan bütün kardeşlerimi selamlıyorum. Osmanlı cihan devletinin ilk mimarı Ertuğrul Gazi’ye rahmet olsun. Beylikten devlete yürüyüşün öncüsü Osman Gazi’ye rahmet olsun. Osmanlının ruh mimarından Şeyh Edebali’ye rahmet olsun.Sakarya gibi gür ve bereketli bu erenler diyarına binlerce selam olsun.Şeyh Edebali’nin manevi huzurunda sizlerle buluşmanın büyük bir bahtiyarlığı yaşıyorum. Bizim tarihi yürüyüşümüzün en önemli merkezlerinden biri asırları aşan bu bu büyük yürüyüş bu topraklarda can buldu.Söğüt büyük medeniyetin çınarımızın kokusudur.Söğüt yeniden dirilişin yeniden yükselişin sembolüdür.

Yürüdüğümüz yol sizin yolunuzdur.

Bilecik 16 Nisanda Pazar günü bir dirilişe yeniden yükselişe hazır mısın? Bilecik bir sefer daha tarih yazmaya var mısın? 15 Temmuz alçak darbe girişimine Bilecik bu meydanda dur dedi. Sizler 15 Temmuz gecesi bu meydanı boş bırakmadınız. Allah hepinizden razı olsun. Cumhuriyet Meydanında o gece hainlerin Cumhuriyeti yıkmasına izin vermediniz.Sonra da bu meydanda bir ay boyunca demokrasi nöbeti tuttunuz. Her düşünceden vatandaşlarımız bu meydanda Ay Yıldızlı Bayrağımızla bir araya geldik kenetlendik milli iradeye sahip çıktık. Hainler o gece o darbe gecesi Ankara Gölbaşı Polis Özel Harekat Müdürü Bilecik’in yiğit evladı Zafer Koyuncu’yu şehit ettiler. Zafer kardeşimiz Bilecik’in medarı iftiharıdır. Bütün şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyorum.Sizlere bizlere bıraktıkları bu aziz emanete sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Biz her canı aziz bilen insanı yaşat ki dünya yaşasın devlet yaşasın diyen bir ecdadın torunlarıyız. Medeniyetimizi mayalayan hatta ona bakın nasıl bir nasihat bırakıyor; Boyundan soyundan olsun olmasın insanlara adil davran, adaletten ayrılma ki insanların birliği ve dirliği kazansın. Yurdunda, obanda herkes gelsin ululuk isteyen töreden ayrılmasın. Bu dünya bir oturma yeri değildir. Yapacağın iyi ve doğru işlerle insanların hizmetinde bulunursan ancak o zaman iftihar edebilirsin. Yüreğinden imanı, dilinden duayı, davranıştan fazileti eksik etme. Birde sabırlı ol. Ekşi koruk sabırla tatlı üzüm olur. İşte AK Parti iktidarının da istikameti budur. İstikameti milletin istikametidir. Yürüdüğümüz yol sizin yolunuzdur.

AK Parti insanımızın yıllardan beri özlemini çektiği umutlarını gerçeğe dönüştürdüğü bir siyasetin adıdır.

Bu milletin bütün fertlerine bütün farklılıklarına aynı sevdayla aynı muhabbetle bağlıyız. Bir olmanın birlik içinde olmanın dirlik içinde yaşamanın derdindeyiz. Beceriksiz çok parçalı zayıf yönetimler kendi menfaatini düşünen siyasetçiler geçmişte bu ülkeyi felaketin eşiğine getirdiler. Milleti temsil etmek üzere siyaset yapması gerekler darbecilerle vesayetçilerle baskı odaklarıyla bir araya geldiler. Sadık olmadıkları tek şey millet oldu kardeşlerim. Bu kayıp yılları hep beraber yaşadık. Bu yılların bedelini birlikte ödedik. Söyleyin Aziz Bilecikliler bu kötü yönetimlerin Türkiye’ye yaptıklarını unutacak mıyız? O beceriksiz iktidarların İMF’ye nasıl teslim olduklarını unuttuk mu ? Asla unutmadık unutmayacağız.16 Nisan Türkiyeyi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak aydınlık yarının müjdecisidir.Geçmişin acı hatıralarını kapıyı sonsuza kadar kapatacağız. Bu milletin iyiliğini istemeyen bu günde yalanla dolanla iftirayla kafaları bulunduran çevreler olduğunu görüyoruz. Bunların siyasetinde tutarlılık yok. Hedef yok proje yok. Sadece iftira var tehdit var karalama var. Buradan Bilecik meydanından söylüyorum boşa kürek çekiyorsunuz bu millet basiretli bir millet bu milleti bildiği yoldan doğru yoldan çeviremezsiniz. Bu millet çalışanı da bilir boş konuşanı da bilir. Şimdi Bilecik’in yolları Bozüyük’ten İstanbul’a Eskişehir’e Kütahya’ya Afyona kadar otoyol oldu mu bölünmüş yol oldu mu ? AK Parti çalışır Ak Parti yapar onlar konuşur. Bir kez daha milletin güvenini boşa çıkarmamaya yemin ettik. Milletle el ele verdik. Birlikte yol yürüdük bir çok işler kazandık. Laf değil iş yaptık. 2002 de sandıktan çıkan sonuç yeter söz milletin diyen iradedir, sizin iradenizdir. AK Parti insanımızın yıllardan beri özlemini çektiği umutlarını gerçeğe dönüştürdüğü bir siyasetin adıdır. Özgür, adil, müreffeh ve güçlü bir Türkiye’nin siyasi partisidir. Her türlü baskıya her türlü milli iradeye kast eden girişime karşı dimdik duran Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının partisidir. Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Bir milletin değerlerine sahip çıkan siyasal hareketin adıdır. Türkiye 2002 yılından bu yana gerçekleştirdiği sessiz devrimlerle ülkeye millete bir çok eser kazandırdık. Yaşanan devrimlerde Şeyh Edebali’nin devlet anlayışı bizim ilham kaynağımız oldu. Ne diyor Şeyh Edebali; ‘İnsanı Yaşat ki devlet yaşasın.’

 

Türkiye’yi 15 yılda 3 Türkiye yaptık, 3 kat büyüttük
İflasın eşiğine gelmiş bir ülke bu gün ekonomik başarılarıyla dünyanın gıpta ile gösterdiği bir sonuca ulaşmıştır.

Bir ülke savunma sanayinde ne kadar milliyse, ne kadar yerliyse o kadar güçlüdür. AK Parti 2002’de iktidar olmadan önce savunma sanayimizin durumu pek de parlak değildi. Askeri savunma sanayide, yerlilik oranı yüzde 24 iken bugün yüzde 65 seviyesine çıkmıştır. İşte Türkiye bu. Bugün Avrupa dünyanın 16’ncı, Avrupa’nın 6’ncı büyük ekonomisi olmuştur. Türkiye’yi 15 yılda 3 Türkiye yaptık, 3 kat büyüttük. Sizin desteğiniz ile yaptık. Milli gelirimiz, 230 milyar dolardan 800 milyar doların üzerine çıktı. 16 Nisan’dan sonra emin olun ki 15 yılda 3 kat büyüdüğümüz gibi gelecek 15 yılda da Türkiye 5 kat büyüyecek. Yapılamaz denilen, hayal bile edilemeyen büyük eserleri bir bir hizmetinize alacağız. Marmaray ile Avrupa’yı Asya’ya denizin altından bağladık. Sadece 4 dakika. Yetmedi yanına bir de Avrasya tüneli yaptık. O da denizin altından arabalar geçiyor. 3’üncü köprü hayaldi. Yavuz Sultan Köprüsü gerçek oldu, hizmete girdi. İzmit Körfezini geçmek bir çileydi. Ama şimdi Osmangazi Köprüsüyle sadece 4 dakikada geçiliyor. İşte hizmet, işte AK Parti. Hava yolunu halkın yolu yaptık. Türkiye’yi hızlı trenle tanıştırdık.İlk tanışan ilimizde Bilecik oldu. Bilecik-İstanbul, Bilecik-Eskişehir, Bilecik-Ankara, Bilecik-Konya’ya hızlı treni getirdik. Helalı hoş olsun Bilecik’e yakışır. Türkiye bugün dünyanın en büyük hava limanını yapıyor. Bu hava alanı bazılarını rahatsız etti. Nasıl olur da Türkler dünyanın en büyük hava limanını yapar? Bu iş Türklere mi kaldı? Onun için Gezi olaylarıyla ortalığı birbirine katmaya çalıştırlar. Daha geçen gün 18 Mart’ta dünyanın en uzun köprüsü Çanakkale Köprüsünün temelini attık. İnşallah 2023’te, cumhuriyetimizin 100’üncü yılından önce de açılışını yapacağız. Bunlar Türkiye’ye yakışır projeler. Bunlar bizim milletimize yakışan projeler.

 

Biz laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyarak bugünlere geldik.

Ak Parti hükümetleriyle birlikte ekonomiye güven geldi istikrar geldi. Eski Türkiye nerede bu günün Türkiye’si nerede bu günün Türkiye’sinde istikrar var, güven var,terörle etkin mücadele var, geleceğe beslenen umutlar var. Biz halkımızın lafa bakılmaz ainesi iştir kişinin sözüne ne kadar vakıf olduğunu biliyoruz. Biz laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyarak bugünlere geldik. Halkımız için, milletimiz için çalıştık,çabaladık ve sizin mutluluğunuz için her şeyi yaptık.

 

Yolları böleriz de Türkiye’yi böldürtmeyiz.

Bilecik’i de son 15 yılda ihmal etmedik. Bilecik’e 15 yılda 9 milyar yatırım yaptık, destek verdik. Bilecik’in 2002 deki ihracaatı sadece 13 milyon dolar bugün 80 milyon dolara ulaştı. Bilecik’te 12 okul ve 460 yeni derslik yaptık.5,5 milyon kitabı öğrencilerimize,yavrularımıza ücretsiz dağıttık. 2400 konut yaptık. 2007 de Bilecik’te Şeyh Edebali üniversitesini kurduk mu? Üniversitenin o yıl 5000 öğrencisi vardı şimdi 18 bin öğrencisi var. Osmaneli, Bozüyük, Yenipazar,Gölpazarı hastanelerini yaptık hizmete aldık ayrıca Bozüyük Devlet Hastanesine de yeni blok ekledik Bilecik’i Kütahya’ya Bolu’ya, Eskişehir’e, Sakarya’ya bölünmüş yollarla bağladık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz de Türkiye’yi böldürtmeyiz. 2002 yılına kadar Bilecik’te 13 km bölünmüş yol vardı, o yollarda ömür gitti. Biz 13 km bölünmüş yolun üzerine 147 km ilave bölünmüş yol yaptık. Toplam 160 km ye çıkardık. Yani Cumhuriyet Tarihi boyunca yapılan bölünmüş yolun 2 misli yolu 15 yılda yaptık. İşte hizmet işte Ak Parti farkı bu. Bozüyük. Mekece, Bursa, İnegöl, Bozüyük-Ankara, Bozüyük-Kütahya-Konya, Küplü, Bilecik-Vezirhan, Bilecik-Söğüt, Eskişehir yollarını da bölünmüş yol haline getirdik. Bozüyük-Mekece yolunda toplam 3263 m uzunluğundaki Osmangazi, Ertuğrulgazi çift tüp tünelleri yaptık mı? Bilecik’i geçen sene Türkiye’nin en büyük iki kenti olan Ankara ve Konya’ya hızlı trenle bağladık mı? İstanbul’a hızlı trenle bağladık mı? Bilecik ve Bozüyük hızlı tren istasyonlarını tamamladık. Son 15 yılda yaptığımız sulama projeleri ile 86 bin dönüm araziyi suyla buluşturduk.7 baraj 20 adet taşkın koruma tesisi yaptık. Bilecik’i doğalgaz konforuyla buluşturduk mu? Gölpazarına da inşallah bu sene doğalgazı ulaştırıyoruz.

 

Bilecik, geçmişin köhne zihniyetini sandığa gömecek ve sandıkta evet oylarıyla rekor yazacak, tarih yazacak.

Hükümetimiz döneminde Bilecik’e toplam 206 milyon lira tarım desteği verdik helali hoş olsun. 2002 yılında 1 tane Bilecik’te organize sanayi vardı 1279 kişi çalışıyordu. Bugün 6 tane organize sanayi bölgesi var 26 bin kişi çalışıyor.1200 kişiden 26 bin kişiye.İşte hizmet farkı bu. Bozüyük Adalet Sarayını yaptık bitirdik. Bilecik, Merkez deki Gençlik Merkezinin yapımını tamamladık. Bilecik için daha devam eden projelerimiz var. Şimdi Bilecik’in 250 yataklı hastanesi yapılıyor, yakında bitip hizmete girecek. Vezirhan, Gölpazarı, Gölpazarı-Yenipazar, İznik-Mekece, Osmaneli şehir geçişleri, Yenişehir, Bilecik, Osmaneli ayırımı yol çalışmaları sürüyor. Şimde Bilecik’in önemli projesine geliyoruz. Bursa-Bilecik hızlı treni de yapılıyor.Bu bitince Bilecik, Bursa Osmanlının, Selçuklunun şehri Bilecik, Bursayla 45 dakikaya düşecek. Bilecik,Bozüyük te bir lojistik merkez yapıyoruz. İnşallah bunu da tamamlayacağız. 10 adet baraj yapıyoruz. Yapımını devam ettiğimiz 8 sulama tesisi ile 43 bin dönüm araziyi de suyla buluşturacağız. 3 tane organize sanayi bölgesi yetmez dedik. Bir tane daha ilave ediyoruz. 2 gün sonra halk oylaması var sandığa gideceğiz, Değerli Bilecik’liler gün bugün inanıyorum ki 16 nisanda Bilecik, geçmişin köhne zihniyetini sandığa gömecek ve sandıkta evet oylarıyla rekor yazacak, tarih yazacak. Milletimizin,Ülkemizin istikrarına, umuduna Bilecik’in sahip çıkacağına zerre kadar tereddütüm yok Ancak demokrasiye, siyasete, milli iradeye ihanet edenleri unutmayın.Onlar her zaman yaptıkları gibi yine kirli oyunlar, kirli ittifaklar içindeler. Kim bu anayasa değişikliğine karşı çıkıyor bir bakalım. PKK karşı çıkıyor, Türkiye nin yıllardır başını ağrıtan terör örgütü PKK karşı çıkıyor. Onun kölesi olmuş HDP karşı çıkıyor. FETÖ, 15 Temmuz da bu millete acı çektiren, bu milletin istiklaline, demokrasisine ve geleceğine plan kuan,tezgah kuran FETÖ örgütüde karşı çıkıyor. Hep beraber kol kola girmişler Hayır kampanyası yapıyorlar. Kandilden üstü üstüne açıklamalar geliyor, eğer evet çıkarsa biz biteriz. Evet çıkacak siz de biteceksiniz. Kandilinizi söndüreceğiz. Pensilvanya da ki terörist başı sürekli şifreli mesajlar gönderiyor. Tekrar darbe yapacağız diyor. Tekrar Türkiye yi karıştıracağız diyor. Demek ki bunlar 15 Temmuz dan dersini almadı. Artık Türkiye terör örgütleriyle zaman kaybedecek vakti yok. Terör örgütleri karşı çıkıyor, Avrupa da ki bazı ülkelerde karşı çıkıyor, sanki onların işi sizene kardeşim sizene. Bu işin kararını Bilecik verir. Şimdi işi gücü bırakmışlar Türkçe öğreniyorlar Türkçe gazate basılyorlar, zavallılara bak. sen mi oy vereceksin bu anayasa değişikliğine aziz milletim oy verecek, onlar evet diyecek. Onun için bu şer ittifakına en güzel cevabı Bilecik pazar günü verecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.