DOLAR
32,4666
EURO
34,7738
ALTIN
2.441,31
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

6. Tarım Ve İnsan Fotoğraf Yarışması Başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın, DenizBank sponsorluğunda düzenlediği 6. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması  başvuruları başladı. Bu yıl ki  yarışmada, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amaçlandığı bildirildi.

Yarışmayla ilgili yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) önerisi üzerine 2014 yılı Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı olarak ilan edildiği belirtildi. Açıklamada, açlık ve yoksullukla mücadelenin, doğal kaynakların korunması ve kırsal kalkınmanın etkin bir parçası olduğu vurgulanan ‘Aile Çiftçiliği’ bu yıl tematik kategori olarak belirlendiği ifade edildi.

Herkesin katılımına açık olan yarışma Genel, Çiftçi, Aile Çiftçiliği Teması, Öğrenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çalışanları ve Denizbank Çalışanları olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşiyor. Yarışmacılar tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğraflarla yarışmaya katılabilecektir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  “Bakanlığımız Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın, DenizBank sponsorluğunda düzenlediği 6. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması  başvuruları başladı. Bu hafta da 5. Tarım ve İnsan fotoğraf sergimiz ilimizde gerçekleşmektedir. Bu yarışmalar ilimizin ve tarımımızın tanıtımı açısından ayrı bir önem teşkil etmektedir. Bilecik bir çok tarımsal ürünün başarı ile yetiştirildiği ülkemizin ender bölgelerinden birisidir. Bu nedenle Bakanlığımızın 6. sını düzenlemiş olduğu ‘Tarım ve İnsan’ konulu fotoğraf yarışmasına Tüm Bilecikli fotoğraf severlerin katılmalarını ve ilimiz tanıtımına katkı sağlamalarını diliyorum.” dedi.

Yarışmaya başvurular başlamış olup,  24.10.2014 tarihinde sona erecektir. Sonuçlar 17.11.2014 tarihindewww.tariminsan.com, www.tarim.gov.trwww.tarimtv.gov.tr adreslerinden ve yarışmaya ait sosyal medya kanallarından duyurulacaktır. Kazananlara ödülleri 28.11.2014 tarihinde düzenlenecek bir törenle takdim edilecektir.

Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.