Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Anadolu Gençlik Derneğinin tepkisine vatandaş tepki gösterdi

Bilecik Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Cemaat-i İslami Partisi Lideri Nizami’nin idam edilmesine tepki göstermek amacıyla cuma namazının ardından basın açıklaması yaptı.

Orhan Gazi camisi önünde cuma namazının ardından gerçekleşen basın açıklamasında AGD üyeleri, tekbir getirerek, “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganı attı.

Tam bu sırada türbeden inen bir vatandaş ” Arkadaşlar türbe var, burada niye bağırıyorsunuz. Milleti rahatsız ediyorsunuz.” diyerek, tepki gösteren AGD üyelerine tepki gösterdi ve oradan uzaklaştı.

Bu duruma aldırış etmeyen AGD üyeleri adına Bilecik AGD Üniversite Komisyonu Başkanı Serhat Balcı şu ifadeler yer verdi:
Bugün Suriye, Irak, Mısır, Yemen ve bir çok islam ülkesinde yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizm vardır. Irkçı emperyalizm, bölgeyi neredeyse bütün uluslararası haber ajanslarında etnik ve mezhepsel adlandırmalar ile tasnif eden; tasnifte işine geldiğinde etnik yapıyı, işine geldiğinde mezhep farklılığını kullanan yapıdır. Bölge insanlarının emperyalizme karşı ortak bir tavır sergilemesini önleyebilmek için her dönemde ırkçılık ve mezhepçiliği körüklemişler, provakatif olaylarla bölge insanını birbirine düşürmüşlerdir İslam coğrafyasında yaşanılan bu sıkıntıların bir benzeri Bangladeş’te yaşanmaktadır. Bangladeş’te Cemaat-i İslami Partisi Liderlerinden Motiur Rahman Nizami hakkında 1971’deki bağımsizlik savaşı sırasında sözde “insanlığa karşı suç işlediği” gerekçesiyle verilen idam kararı mahkemece onandı. Mahkeme tarafından suçlu bulunan ve idam cezasına mahkum edilen ilk kişi, Cemaat-i İslami Partisi’nden Abdülkelam Azad daha sonra partinin Genel Sekreter Yardımcisi Abdülkadir Molla cezası infaz edilen ilk Cemaat-i İslami lideri olmuştu. Mahkemenin 90 yıl hapse mahkum ettiği Cemaat-i İslami’nin 92 yaşındaki lideri Gulam Azzam da hapishanede ölmüştü Hasina hükümetinin kurduğu mahkeme parti liderliğini üstlenen Rahman Nizamiyi, sonrasında partinin Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Mir Kasim Ali’yi bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan idam cezasına mahkum etmişti. Ayrıca cezası, Yüksek Mahkeme tarafından o partinin Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman, 11 Nisan 2015’te idam edilmişti. Aynı şekilde Bangladeş’te Cemaati İslami Partisi Genel Başkanlarından Motiur Rahman Nizami’ye verilen idam cezasının da hukuk dışı bir karar olduğu açıktır. Bangladeş’te verilen bu idam cezalarının uygulanmaması, yeniden yargılanma sürecine gidilmesi halkın taleplerine ve iradesine karşı işletilen baski sürecine son verilmesi bu ülkelerin normalleşmesine katkıda bulunacaktır. Bangladeş halkı ve cemaat-i islami mensuplarına yönelik baskı, yıldırma ve sindirip yok etme politikaları Bangladeş’e barış getirmeyecektir. Hiçbir şiddet olayına başvurmadan Müslümanca tavır sergileyen Cemaat-i İslami bu süreçte barış ve adaletten yana gösterdiği duruşu ile Bangladeş’te huzur ortamını sağlamaya çalışmıştır.
Hukuk, halkın meşru taleperine ya da tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak işletilemez. Zulüm ilelebet devam edemez. Dünyanın vicdanında yer bulmayan, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, darbeci ya da baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Bangladeş’te barış ve huzur ortamın da tesis edilemeyeceği açıktır.
Bütün bu kaos ortamını elini ovuşturarak izleyen İsrail’in güvenliği için kan ve gözyaşı tüm coğrafyaya hakim oldu. Emperyalizm İslam coğrafyasında postallarıyla cirit atarak müslümanı müslümana kırdırmaya devam ediyor. Bu oyunların farkında olan Cemaat-i İslami itidalli duruşunu kaybetmemiştir.
İslam coğrafyasının bu sıkıntılı süreçten kurtulması için bölge ülkeleri mutlaka bir araya gelmeli ve sıkıntılara içeriden çözüm aramalıdırlar. Birleşmiş Milletlerin mevcut yapısının müslümanlar lehine olacak bir karar alamayacağı açıktır. NATO’nun ırkçı emperyalizmin emrinden çıkmayacağı açıktır.
Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz. Bu hakların tesisi için müslümanların güçlü olamsı gerekir. Bunun da yolu D-8’i canlandırmaktır. Her şeye rağmen Mısır, İran, Suriye,Yemen, Suudi Arabistan, Irak ve Türkiye aynı masa etrafında bir araya gelmelidir. Daha fazla kan dökülmesininve bölge ülkelerinin daha çok zarar görmesinin önüne geçilmelidir.
Çatışmayı, karmaşayı, kan dökmeyi körükleyen hiç bir politayı tasvip etmiyoruz. Irkçılık ve mezhepçiliği tasvip etmiyoruz. ABD ve uzantıları ile işbirliğini tasvip etmiyoruz.Her ne sebeple olursa olsun iç savaşları tasvip etmiyoruz.
İnsan varlığına değer vermek inancımız gereğidir ve kendilerinde bu inanca ait iz taşıyan herkesi akl-ı selimle hareket etmeye davet ediyoruz.

Edilen duanın ardından gurup olaysız bir şekilde dağıldı.

DSC_1507

DSC_1518

DSC_1533

DSC_1536

DSC_1540

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.