Cumhuriyet Meydanı ve Şeyh Edebali Türbesi çevresinde başlayan kutlamalar, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi ile devam etti. Sunay Akın, söyleşide Bilecik’in kurtuluş mücadelesindeki stratejik rolünü, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğini ve Milli Mücadele’nin kültürel boyutlarını etkileyici bir anlatımla aktardı.
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, görseller eşliğinde yapılan sunumlar, Bilecik’in tarihsel hafızasını yeniden canlandırdı. Söyleşi sonunda Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Sunay Akın’a teşekkür ederek kendisine Atatürk posteri yansıtılmış Bilecik seramiği ve çiçek takdim etti.
Sunay Akın ise Bilecik’te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu topraklar sadece bir şehir değil, bir direnişin vicdanıdır” ifadeleriyle etkinliğe anlam kattı.
Kutlama programı, Bahtiyar Özdemir konseri ile sona erdi. Etkinlikler boyunca mehteran gösterileri, zeybek dansları, kent belleği sergisi ve pilav ikramı gibi kültürel etkinlikler de vatandaşlarla buluştu.