DOLAR
40,8906
EURO
47,7794
ALTIN
4.387,92
BIST
10.984,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Açık
31°C
Cuma Açık
35°C

Edebali Külliye Oldu Yerleşke Dendi Şimdi Havza Hepsi De Projeydi

Edebali Külliye Oldu Yerleşke Dendi Şimdi Havza Hepsi De Projeydi

Şeyh Edebali’nin türbesinin bulunduğu alan ben kendimi bildim bileli sürekli değişikliğe gidilen turizme açılan kapımız olacak sloganlarıyla aralıklarla proje üretilen ancak sonuçlarının hep hüsran olduğu bir alan olarak kaldı. Her projede de alanın mahiyeti değişti. Külliye oldu, yerleşke dendi şimdi de Edebali Havzası yeni yüzüne kavuşuyor, Bilecik’in tarihi dokusu canlanıyor deniyor.

Şeyh Edebali Türbesi gerçekten ziyaretçi alan bir yer ama şehre, şehir esnafına katkısı yok. Otobüsler geliyor, türbeye geçişleri sağlanıyor gezi bitene kadar gelen yerli turist bölgede kalıyor. Sonrada geldikleri gibi otobüslerle şehrin içine dahi girmeden geri dönüyorlar. Halbuki bu gelen ziyaretçilere türbe ziyareti sonrası serbest zaman tanınsa türbe yolunun şehir merkezine bağlantısıyla ilgili cazip bir şeyler yapılsa yol çok dik olduğundan sanmıyorum ziyaretçilerin yolu yürüyerek merkeze ulaşacaklarını yani o insanların şehir merkezine girmeleri dolaşmaları sağlansa güzel olmaz mı? Bölge esnafıyla sınırlı kalmaz merkezdeki esnafta kazanır, hareket olur.

Bilecik Valiliğinin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamayla öğrendiğimiz BEBKA destekli projeden bakalım ne çıkacak. Yapılan açıklamada:

“Bilecik’te Tarihi Doku Canlanıyor: Edebali Havzası Yeni Yüzüne Kavuşuyor

“Edebali Havzası Tanıtım ve Karşılama Merkezi” projesinin imza töreni gerçekleştirildi.

BEBKA’nın güdümlü proje desteğiyle hayata geçirilecek bu önemli proje kapsamında tarihi havza; yöresel ürün, restoran ve hediyelik eşya satış alanlarıyla zenginleştirilerek ziyaretçilere modern ve işlevsel bir ortam sunacak.
Aynı zamanda, bölgedeki yapıların geleneksel mimariye uygun şekilde yenilenmesini içeren cephe ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla proje bütüncül bir yaklaşımla yürütülecek.

BEBKA desteği ile Bilecik Valiliği İl Özel İdaresi öncülüğünde; Bilecik Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kültür Turizm ve Eğitim Birliği iş birliğinde yürütülecek proje, bölgenin kültürel mirasına değer katacak.” dendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.