enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,6131
EURO
49,9044
ALTIN
5.769,96
BIST
11.193,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Çok Bulutlu
9°C
Bilecik
9°C
Çok Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
10°C
Cuma Hafif Yağmurlu
10°C
Cumartesi Az Bulutlu
8°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C

BİLECİK’TE MOLA VERDİ

A+
A-

İTALYAN SEYYAH BİLECİK’TE MOLA VERDİ

            İran’dan hareket ederek, İstanbul’a gitmek üzere bisikletiyle yola çıkan İtalyan turist, Kuruluş ve Kurtuluş’un Şehri Bilecik’te mola verdi.

Tarih ve Kültür Şehri Bilecik, dünyanın birçok noktasından yabancı turistlerin uğrak şehri olmaya devam ediyor.

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliğinin girişimleri ve Bilecik Belediyesinin katkıları ile ağırlanan turistler, şehrin tanıtımı ve turizmi noktasında önemli işlevler görüyor.

Marco Martinelli (43) İran’dan İstanbul’a doğru çıktığı dünya turunda, Osmanlı Devleti’nin kuruluş toprakları olan Bilecik’te mola verdi.

İran’dan 40 gün önce yolculuğa çıkan Martinelli, İran’ın başkenti Tahran’dan çıkan yolculuğu İstanbul’da sona erecek.

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz tarafından karşılanan  Martinelli, Bilecik Tarihi Saat Kulesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Yavuz, şu ana kadar yurt dışından gelen 30’u aşkın turistten biri olan Martinelli’ye; Meşhur Bilecik Ayva ve Nar lokumu ikram etti.

İtalyan turist ve yolculuğu hakkında bilgi veren Yavuz, şunları söyledi:

”Martinelli, 2008 yılından beri yollarda. Yılın belirli dönemlerinde dünyanın birçok kentine yolculuk ediyor. Bu zamana kadar 25 bin kilometre yol kat etmiş. Şimdi de Tahran’dan Bilecik’e kadar 3 bin 300 kilometre yol almış. Bizler de Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği olarak, konuğumuzu ağırladık ve ikramlarda bulunduk. Bu arkadaşlarımız telefon ve mesaj yoluyla bizlere ulaşıyorlar. Biz de belediyemiz ile iletişim kuruyoruz ve misafirimizin konaklamasını sağlıyoruz. Misafirimiz bugün Bilecik’te konaklayacak. Belediyemizin de katkılarıyla bu faaliyetleri gerçekleştirerek, ilimizi tanıtmış oluyoruz. Kendisine çeşitli hediyeler taktim ettik. Konuğumuz, yarın İznik’e doğru yola çıkacak. Arkadaşımız, gezdiği bütün yerlerin fotoğrafını çekiyor ve bu yerler hakkında yazılar yazıyor. Blokları var ve bunları kitaplaştırıyor. Biz de arkadaşımızı hem ağırlamış hem de ilimizin tanıtılmasına aracılık etmiş oluyoruz.”

 

dsc_0239 dsc_0248

Yorumlar


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.