DOLAR
32,4369
EURO
34,7936
ALTIN
2.432,55
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

BİLECİK VALİSİ BİLAL ŞENTÜRK GÖREVE BAŞLADI

Vali atamalarına ilişkin kararname ile geçtiğimiz günlerde ilimize ataması yapılan Vali Bilal Şentürk, Bilecik’te düzenlenen törenle karşılandı.

Bilecik Valiliği bahçesinde törenle karşılanan Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Nihat Can ve protokol üyeleri ile tek tek tokalaşırken, Valilik önünde hazır bulunan Polis mangasını selamlayarak makam odasına geçti.

Makam koltuğuna oturan Bilecik yeni Valisi Bilal Şentürk, kurtuluşun şehri Bilecik’te Vali olarak göreve başlamanın mutluluğunu ve onurunu yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

“ Şu ana kadar 76 tane il gördüm. Burası da onlardan bir tanesiydi. Bilecik’i çok duyduk ama Bilecik’in kuruluş ve kurtuluş ili olduğunu biliyoruz. Nitekim Anadolu’nun giriş kapısı diye bildiğimiz Ahlat’ta kaymakamlık yapmış bir arkadaşınızım. Dolayısıyla Anadolu’nun vatan toprağı olmasının giriş kapısıyla karargahın kurulduğu bir yer olarak Ertuğrulgazi’nin otağının bulunduğu bir yer olarak, yine Kurtuluş Savaşı’nda Kuvayi Milliye birliklerinin düşmanı vatandan atma noktasında kritik adımların atıldığı bir yer olarak kurtuluş ili olarak Bilecik’te vali olarak göreve başlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu büyük bir onurdur. Öncelikle Cumhurbaşkanımıza bize bu görevi tevdi ettikleri için şükranlarımı arz ediyorum. Şunu biliyoruz bu görev bir nöbettir. Sorumluluk son derece yüksektir. Göreve talip olmak değil, verilen görevin hakkını vermektir esas olan. Çünkü bu makamlar bugün var, yarın yoktur. İnşallah bu şirin ilimize her yönüyle öncelikle vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlama noktasında çaba harcayacağız. Bu huzuru daha da geliştirmek, vatandaşlarımızın refahını arttırma noktasında paydaş olan bütün birimlere burada adlarını teker, teker sarf etmeye ihtiyaç duymuyorum ama bu bir realitedir. Ben çalışacağımız kamu adına görev yapan bütün birimlerde hem milletvekillerimiz, hem belediye başkanlarımız, belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız sivil toplum örgütlerimiz ve muhtarlarımızla hep beraber bu sorumluluğu paylaştığımız zaman taşınabilir, üstesinden gelinebilir bir yük olduğunu biliyoruz. Büyük sorumluluk olduğunu biliyoruz. Bu noktada paylaşımcı olacağız. Hep beraber burada hoş bir iz bırakmak arzusundayız. Onun ötesinde buradan alıp götüreceğimiz hiçbir şey yok. Ben çok farklı görevlerde bulundum.”

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN:

‘’ VALİMİZ BİLAL ŞENTÜRK’E DİRİLİŞİN ŞEHRİ BİLECİK’TEKİ GÖREVİNİN HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM’’

Belediye Başkanı Nihat Can ise ‘’Valimiz Bilal Şentürk’e Dirilişin Şehri Bilecik’teki görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum’’ ifadelerini kullanarak, ‘’Valiler Kararnamesiyle Bilecik Valiliği görevine atanan Sayın Bilal Şentürk Bey’i karşıladık. Taşı Mermer, Toprağı Seramik, Yaprağı İpek; Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’imizde yeni görevlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimizdeki güzel hizmetleri sürdürmeye devam edeceğiz.’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.