DOLAR
32,4190
EURO
34,7542
ALTIN
2.433,94
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C

TRAVEL TURKEY İZMİR’DE BÖLGEMİZİN TURİZM POTANSİYELİ TANITILDI…

TRAVEL TURKEY İZMİR’DE BÖLGEMİZİN TURİZM POTANSİYELİ TANITILDI…

İzmir’de 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen 10. Travel Turkey Fuarı’na, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Eskişehir Valiliği, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bilecik Valiliği ve Bilecik Belediyesi işbirliği ile hazırlanan Eskişehir ve Bilecik illerinin stantları damga vurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla gerçekleştirilen fuarın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla Fuar İzmir’de yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleşen Erken Rezervasyon Kampanyası’nın 2017 lansmanının da gerçekleştirildiği fuarda, 36 ülke ile 60 ilden toplam 1179 katılımcı yer aldı.

4 gün boyunca devam eden fuarda, birçok şehir güzelliklerini sergileme imkânı bulurken Eskişehir ve Bilecik başta tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve kendine has ürünlerini tanıtacak şekilde hazırlanmış özel tasarım stantlarıyla ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Fuarın ilk gününde bölge illerimizin stantlarını gezen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir ve Bilecik’in turizm potansiyelleri ve bu kapsamda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Eskişehir ve Bilecik stantlarında, ziyaretçilere illerin tanıtımına yönelik CD, kitap, broşür ve çeşitli promosyon ürünleri dağıtıldı. Kurulan stantlarda özellikle illerimizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gösteren görseller katılımcılardan büyük ilgi gördü. Ayrıca stantları gezen ziyaretçilere Bilecik’in Osmaneli ilçesinin ayva ve nar lokumu, Osmanlı şerbeti, Pazaryeri’nin meşhur boza ve helvası ile Eskişehir’in met helvası ikram edildi.

Kayı Boyu Otağı konsepti ile ziyaretçilerden tam not alan Bilecik standında şehrin tanıtımına katkı sağlama amaçlı hazırlanmış Şeyh Edebali temalı 3 boyutlu Bilecik tanıtım filmi, stant alanında yer alan mini gösterim salonunda ilgililer tarafından izlendi. Fuar kapsamında ayrıca Bilecik Kınık çömlekçiliğini tanıtmak amacıyla çömlek ustası tarafından 4 gün boyunca canlı performans sergilendi.

Eskişehir standı bu yıl, kamu-özel sektör işbirliğinin güzel bir örneği olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte Türkiye Oteller Birliği Eskişehir Temsilciliği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Eskişehir Temsilciliği, Skal Dernekleri Federasyonu, seyahat acentaları ve otellere de ev sahipliği yaptı. Stantlara gelen tur firması yetkilileri ile birebir görüşmeler yapılarak önemli işbirlikleri sağlandı. Fuar boyunca stantta cam sanatları ve lületaşı eserleri sergilenirken, cam sanatları ustasının çalışması ziyaretçiler tarafından canlı olarak ilgiyle izlendi. Eskişehir tanıtım filmlerinin de sürekli döndürüldüğü stantta ziyaretçilere, Eskişehir’in tanıtımına yönelik bilgilendirme yapıldı.

Turizm kapsamında Eskişehir ve Bilecik illerimizin kültürel, tarihi, doğal zenginlikleri ile yöresel ürünlerinin valiler, belediye başkanları, bürokratlar, acente temsilcileri ve diğer turizm profesyonelleri dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası geniş bir ziyaretçi kitlesine başarı ile tanıtıldığı 10. Travel Turkey İzmir Fuarı 11 Aralık 2016 Pazar günü sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.