DOLAR
32,3819
EURO
34,6738
ALTIN
2.405,49
BIST
10.077,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C

BİLECİK MOSTAR GENÇLİK TARİHİ MEKÂNLARA GEZİ DÜZENLEDİ

BİLECİK MOSTAR GENÇLİK TARİHİ MEKÂNLARA GEZİ DÜZENLEDİ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu, Mostar Gençlik Federasyonu Bilecik Gönüllüleri bulundukları şehrin tarihi konumuna gösterilmesi gereken ilginin eksikliğine dikkat çekmek ve il dışından gelen Üniversite öğrencilerine, Bilecik’in tarihi mekanlarını tanıtmak amacıyla, Deniz Yıldızı İzcilik, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Kader BAŞOĞLU’NUN da katılımıyla Merkez ve Söğüt ilçelerine gezi düzenlendi.

Gezi hakkında açıklama yapan Kader BAŞOĞLU; ‘Bu topraklardan tüm dünyaya nizam veren bir medeniyet kuruldu. Bu medeniyeti oluşturan ve ayakta tutan üç önemli görev ve bu görevleri ilahi emir ile üstlenen üç değerli kişi bulunmaktadır. Bunlar İlim, İrfan ve İrade ayaklarıdır. İrfan ayağını Şeyh Edebali, İlim ayağını Dursun Fakîh ve İrade ayağını Ertuğrul Gazi ayakta tutmaktadır. Asırlar boyunca devam edecek olan bu yapılanma Ulu Çınar olarak dile getirilmektedir. Tüm bu değerler üzerine inşa edilen şanlı tarihimize ve tarihimizi oluşturan kişilere gereken ilgi ve değerin gösterilmemesi keza alakasız olayların kendi tarihimiz gibi gösterilme çabası içinde olanlara karşı Ulu Çınar’ı oluşturan üç değerli ecdadımızın türbelerine ziyaret ve bu ilçelerde bulunan tarihi mekânlara gezi düzenlendi.’ İfadelerine yer verdi.

Şeyh Edebali Hz. Türbesi ziyareti ile başlayan gezi, 1392 yılında inşa edilen Orhan Gazi Cami, Dursun Fakîh Hz. Türbesi, Ertuğrul Gazi Türbesi, Abdülhamid Han tarafından inşa edilen Hamidiye Cami ve Külliyesi, Kaymakam Çeşmesi, 1414 yılında inşa edilen Çelebi Sultan Mehmet Cami ve Ertuğrul Gazi tarafından inşa edilen Kuyulu Mescit ziyareti ile tamamlandı.
IMG_9935

IMG_0054

IMG_6248

IMG_8453

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.