DOLAR
32,3972
EURO
34,6310
ALTIN
2.392,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C

İSTANBUL’DAN MEKKE’YE ESKİ HAC YOLLARINI YÜRÜYEYEREK KEŞFEDEN GÖNÜLLÜLER

İSTANBUL’DAN MEKKE’YE ESKİ HAC YOLLARINI YÜRÜYEYEREK KEŞFEDEN GÖNÜLLÜLER
Merkezi Hollanda’da bulunan ve Türkiye’de de faaliyet gösteren, Sufi Yolu Vakfı Başkanı Sedat Çakır ve Vakıf Sekreteri Iris Bezuijen, yürüyerek çıktıkları ”Hac Yolu Keşfi” yürüyüşünde, Bilecik’te mola verdi.
Bilecik Belediye Sarayı’nda ağırlanan Vakıf Başkanı Sedat Çakır ve Vakıf Sekreteri Iris Bezujen Bilecik’in tarihi hakkında Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Görevlisi Arkeolog Umut Özdemir’den bilgi aldı.
VAKIF BAŞKANI ÇAKIR:
ESKİ OSMANLI YOLLARI İLE HAC YOLU MENZİLLERİNİN TEKRAR HAYAT BULMASI İÇİN FAALİYET GÖSTERİYORUZ”
Vakıf ve vakıf faaliyetleri hakkında bilgi veren Çakır, şunları kaydetti:
”Sufi yolu son iki yıldan beri Türkiye’deki eski Osmanlı yollarının yeniden hayat bulması ve harekete geçirilmesi için çaba sarf eden bir vakıf. Vakfımız, ağırlıklı olarak Hollanda’da çalışıyor ancak Türkiye’de de faaliyetleri olan bir vakıf. Osmanlı hac menzillerinin yeniden keşfi ve harekete geçirilmesi noktasında çalışmalar gösteriyor. Yani aynı zamanda eski hac yolları ve menzillerinin sosyal hayata kazandırdıklarını bugün de yapmasını sağlamaktır. Sosyal alanda faaliyet tabi araba kullananlar için olduğu gibi daha çok yürüyerek veya bisiklet ile gidenler ya da bisiklet ile hacca gitmek isteyenler için bir yol tarifi yapmayı amaçlıyor. Sufi Yolu olarak ilk etapta İstanbul ve Konya arasında çalışmayı ortaya koyuyoruz. Daha sonra ise Konya ve ilerisi için faaliyetler sergileyeceğiz. Sufi Yolu projesi, Konya’dan sonra Mevlana’nın Konya’ya geliş yolunu da keşfedecek. Yani birkaç amaçla hareket edilse bile temel hedef Hac yollarının keşfidir. Bunun için de biz şu an yürüyerek, keşif çalışmaları yapıyoruz, işaretleme çalışmaları yapıyoruz. Uluslararası işaretleme belgeleri kullanıyoruz. Kırmızı beyaz şeklinde olan işaretleri gördüğünde insanlar, uluslararası işaretleme belgesi olduğunu anlayacaklar ve ellerinde rehber olmasa bile ulaşmak istedikleri hedefe doğru yol alabilecekler. Şu an yürüyüşümüzün Bilecik etabındayız. Vezirhan’dan yola çıktık. Bugün de Küre üzerinden Söğüt’e geçeceğiz. Bizler vakıf olarak gönüllü bir şekilde çalışıyoruz. Herhangi bir proje dahilinde değil. Ama Türkiye Kültür Yolları Derneği çatısı altında faaliyet gösteriyoruz. Bu Derneğe dahiliz ve kurucu üyelerindeniz. Bu anlamda bizlere bu yolculuğumuzda destek veren Bilecik Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Hem vatandaşlar hem de belediye çalışanları, bizlere birçok konuda yardımcı oldular” diye konuştu.
DSC_2161

DSC_2151

DSC_2149

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.