DOLAR
32,3801
EURO
34,6861
ALTIN
2.398,65
BIST
10.080,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
16°C

Zeytin Üreticilerine, Uzmanından Eğitim

Zeytin Üreticilerine, Uzmanından Eğitim

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 2016 Yılı Bitki Sağlığı Uygulama Programı çerçevesinde Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesince çalışmaları başlatılan Zeytin Entegre Mücadele kapsamında 30 Üretici ile toplamda 1200 dekar arazinin kontrolü yapılacaktır.
2015 yılında yapılan saha çalışmalarında zeytin ağaçlarında gözlemlenen ileri derece zeytin halkalı leke hastalığı ve buna bağlı yaprak dökümleri tespit edildiğinden bahçelerden numune alınarak Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsüne gönderilmiştir. Alınan sonuçlara göre gerekli ilaç tavsiyeleri SMS yoluyla çiftçilerimize bildirilmiştir. Konunun önemi dolayısıyla zeytin üreticilerinin bilgilendirilmesi amacıyla 17 Mart tarihinde Bayırköy Belediyesi Salonunda “Zeytin Ağacında Budama ile Zeytin Hastalık ve Zararlıları” konularında Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü uzmanlarının katılımıyla bir eğitim düzenlenmiştir.
18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yılı nedeniyle Şehitlerimizi anmak üzere saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, ev sahipliğini yapan Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa YAMAN’ın konuşması ile devam etmiştir. Sayın YAMAN yaptığı konuşmasında, “Zeytin yetiştiriciliğinin bölgedeki önemine değinerek zeytin yetiştiriciliğinin son yıllarda arttığını, yetiştiricilerimizin daha bilinçli üretim yapmasıyla daha kaliteli ürünler elde etmesinin önemini ve eğitimin gerekliliğini vurgulamıştır.” Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ ise öncelikle 18 Mart Çanakkale Zaferinin anlam ve önemi üzerine kısa değinerek tüm şehitlerimize rahmet dilerken terörü ve destek çıkanları kınamıştır. Sayın YILDIZ daha sonra konuşmasında, İlimiz Meyve Üretim Alanları ve bu alanlar içerisinde Zeytin Üretiminin yerine değinmiştir. Yine 2015 yılında İl Müdürlüğümüzün Kiraz Yetiştiriciliği Konusunda Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsünden Uzman davet ederek gerçekleştirdiği Eğitimin, 2016 yılında Zeytincilik konusunda Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsünden Uzman davet edilerek devam ettiğini ifade etmiştir. Yapılan eğitimlerin bölgemize ve üreticilerimize faydalı ve ürünlerinin bol kazançlarının bereketli olması dilek ve temennileriyle konuşmasını bitirmiştir.
Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Bitki Sağlığı Bölüm Başkanı Dr. Halil Topuz’un Zeytin Hastalık ve Zararlıları ve Özgür Dursun’un Zeytin Ağaçlarında Budama ile ilgili sunumları üreticiler tarafından yoğun ilgi ile dinlenmiş, ara ara soru-cevap şeklinde eğitim devam etmiştir.
Bayırköy, Sarmaşık köyü, Gölpazarı, Osmaneli zeytin üreticileri ile Merkez ve Gölpazarı Ziraat Odası Başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantı Bayırköy Belediye Başkanı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü tarafından uzmanlarımıza verilen plaket töreniyle son bulmuştur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.