DOLAR
32,4221
EURO
34,7550
ALTIN
2.431,54
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C

Kazakistan Eski Kültür Bakanına Fahri Hemşehrilik

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI, KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ KÜLTÜR ESKİ BAKANI’NA FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI TAKTİM ETTİ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilimizde 3 gündür gerçekleştirilen ”Tarihte ve Günümüzde Bilecik ve Çevresi’ ‘konulu uluslararası sempozyum programı kapsamında Bilecik’i ziyaret eden Kazakistan Cumhuriyeti Kültür Eski Bakanı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Dusen Kaseinov’a, yaptığı ziyarette Fahri Hemşehrilik Beratı taktim etti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, TÜRKSOY Genel Merkezi’ne gerçekleştirdiği ziyarette, TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov ile bir araya geldi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ziyaretinde; geçtiğimiz aylarda Bilecik’i ziyaret eden ve ilimizde birtakım temaslarda bulunan Kaseinov’a, Bilecik Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle kabul ettiği Fahri Hemşehrilik Beratını taktim etti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, ziyaret hakkında yaptığı değerlendirmede; TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, ”Kazakistan Cumhuriyeti Kültür Eski Bakanı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Dusen Kaseinov geçtiğimiz aylarda Bilecik’te gerçekleştirilen ”Tarihte ve Günümüzde Bilecik ve Çevresi” konulu konferansa katılmak üzere ilimize anlamlı bir ziyarette bulundu. Kendilerinin şehrimize yapmış olduğu ziyaret ile oldukça memnun olduk. Bu gururu ve onuru paylaşma adına şehrimizin fahri hemşehrisi olması teklifini ortaya koyduk ve belediye meclisimizin almış olduğu ortak karar ile kendisine fahri hemşehrilik beratı verdik. Bu ziyaretimizde ise kendisine fahri hemşehrilik beratı taktim ettik ve Bilecik’imiz hakkında bu anlamda kendileri ile birçok konuda fikir alışverişlerinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

Kazakistan Cumhuriyeti Kültür Eski Bakanı Dusen Kaseinov ise kendisine fahri hemşehrilik beratı taktim edilmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediye Meclisi üyelerine ve bütün Bileciklilere teşekkür ettiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, ziyaretinde Kaseinov’a ayrıca üzerinde Osmanlı arması bulunan tabak hediye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.