DOLAR
32,2726
EURO
34,7994
ALTIN
2.411,93
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Açık
22°C
Bilecik
22°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

TARİHİ SAAT KULESİ HAKKINDA BİLGİ

TARİHİ SAAT KULESİ TRT TÜRK EKRANLARINDA YAYINLANACAK OLAN BELGESELDE ANLATILACAK

Bilecik Belediyesi, şehrimizin sesini yerel, bölgesel ve ulusal kanallar vasıtasıyla Türkiye ve dünyaya duyurmaya devam ediyor.

Bilecik’te, 2. Abdülhamit Han tarafından İpek Yolu üzerine inşaa edilen Bilecik Tarihi Saat Kulesi, gerçekleştirilen çalışma ile TRT Türk ekranlarında yayınlanacak olan ”Tarihi Saat Kuleleri” adlı belgesel programında anlatılacak.

Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından şehrimizde ağırlanan TRT Türk televizyonu ekibi, Bilecik’te bulunan ve tarihi değerlerimizden olan Tarihi Saat Kulesi‘nde gerekli çekimleri gerçekleştirdi.

Selim Can Semiz’in yönetmenliğinde hazırlanan Tarihi Saat Kuleleri isimli belgesel programında Bilecik Tarihi Saat Kulesi, birçok yönü ile ekranlara gelecek.

Gerçekleştirilen çalışma kapsamında Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Arkeolog Umut Özdemir, Tarihi Saat Kulesi’nin; mimari yapısı, tarihteki yeri ve önemi, inşaa ediliş amacı, gibi birçok konuda bilgi verdi.

TARİHİ SAAT KULESİ HAKKINDA BİLGİ

Saat Kulesi yapma geleneği Anadolu genelinde daha da yaygınlaşmasını sağlayan Sultan II. Abdülhamit’tir. 1901 yılında, tahta çıkışının yirmi beşinci yıl dönümünde, ülke genelinde yetmişin üzerinde anıtsal saat kuleleri yapılmasını emreder. Bu fermanla tüm şehirler anıtsal saat kuleleriyle şehircilik ölçüsünde süslenirken, zaman bilimsel ölçülere göre, yani saat ile belirlenir.

Mekanik saatin keşfi ve geliştirilmesiyle de, Şehir ve kasabaları süsleyen birer anıt ve birer sembol olan bu kuleler, kentin en yüksek tepesine, hakim yamaçlara ya da her yerden görülebilen meydanlara dikilir ve zamanın mimari özelliklerini en iyi şekilde yansıtan eserler olarak anılır.

Saat kulelerinin, zamanı göstermesi yanında, yangın ve gözetleme kulesi gibi fonksiyonları da vardır. Bizleri geçmişten geleceğe bağlayan önemli birer yapı taşlarıdır. Bazı şehirlerimizin sembolü haline gelen saat kuleleri, bölge ayırt edilmeksizin Anadolu’da dağılarak yaygın kamu hizmeti aracı haline gelmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.