DOLAR
32,3824
EURO
34,7587
ALTIN
2.410,92
BIST
10.116,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
17°C

BİLECİK TSO BİLECİK KIRSALINDAKİ ÜRÜNLERE PROJELERİYLE DEĞER KATIYOR

BİLECİK TSO BİLECİK KIRSALINDAKİ ÜRÜNLERE PROJELERİYLE DEĞER KATIYOR

 

Bilecik TSO tarafından BEBKA 2015 yılı Mali Destek Programı kapsamında sunularak başarılı bulunan “Bilecik Kırsalındaki Ekonomik Ürünlerin Coğrafi işaretlenmesi İle Ulusal ve Uluslararası Boyutta Tanıtılması” adlı projenin tanıtım toplantısı Oda yöneticilerimiz, proje iştirakçileri ve basın mensuplarının katılımı ile oda binasında gerçekleşti.

Yapılan sektörel toplantılar ile kırsalın adeta fotoğrafını çeken Bilecik TSO; Bilecik kırsalındaki tarımsal ekonomik ürünlerin gelişmesine önem vererek, kırsalda gelir artışını sürekli olarak destekliyor. Bilecik TSO, odaya gelen misafirlerine Bilecik kırsalındaki yetişen ürünlerden hediye ederek, ekonomik çeşitliliğin sağlanmasına ve gelir artışına katkı sağlamayı hedeflemekte, yöresel ürünlerin tanıtılması için Antalya’da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarına (YÖREX) katılmakta ve kırsalda ekonomik sorunların çözülmesi için sektör buluşmaları yaparak projenin başarısı için altyapı oluşturmaktadır.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fevzi Uzun,”Yöresel ürünlerimizin tanıtılması adına İlimiz adına Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak katıldığımız ve bu yıl 6.sı düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı katılımcıları da şu an aramızda, kendilerine İlimizin ve Yöresel ürünlerimizin tanıtılması adına göstermiş oldukları gayret ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Bugün tanıtım toplantısını gerçekleştirdiğimiz projemiz sayesinde İlimizde öne çıkan ürünlerimizin ulusal ve uluslar arası ortamlarda tanıtılması ve gereken yere getirilmesi amaçlanmıştır. Coğrafi İşaret bugün için çok fazla anlam ifade etmese de yakın gelecekte çok önem arz edeceğini hep birlikte göreceğiz. Ayrıca yaptığım incelemelerde Avrupa Birliği’nin kırsal kalkınma desteklerinde coğrafi işaret almış ürünleri tercih ettiğini de görmekteyiz. Bundan dolayı bu projeyle beraber İlimiz adına bu ürünlerin coğrafi işaretini alarak uzun vadede İlimize ciddi anlamda destek sağlayacağını ve ekonomik canlılık kazandıracağını düşünmekteyiz. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak projemizin İlimize, üreticilerimize ve işletmelerimize hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yüksel OKŞAK, “BEBKA 2015 yılı Mali Destek Programı kapsamında sunularak başarılı olan “Bilecik Kırsalındaki Ekonomik Ürünlerin Coğrafi işaretlenmesi İle Ulusal ve Uluslararası Boyutta Tanıtılması” adlı projemiz ile Bilecik kırsalında üretilen tarım ürünlerinin katma değerlerinin ve pazarlama imkanlarının artırılması amaçlanmaktadır. İlimiz öne çıkan birçok eşsiz ürüne sahip olmakla birlikte bu potansiyeli yeterince kullanamamaktadır. Ayva ve Nar lokumu, gıda ve ilaç sanayinde kullanılan Şerbetçi otu, Pazarcık Helvası ve bozası,100 yıllık tohuma sahip Çukurören Biberi, kendine has aromasıyla Kestane Kabağı, lezzetiyle ve katlama şekli farklılığıyla Mercimekli mantısı, yöreye özgü tat ve kokusuyla Osmaneli Karpuzu, Küre Üzümü İlimizin yeterince tanıtılamayan, kırsal ekonomik ürünleridir. Mevcut potansiyelin etkin kullanımı, gelecek nesillere sağlıklı aktarımı ve korunması için standardizasyonu ve tanıtımı ile, Bilecik kırsalında ekonomik çeşitliliği destekleyen ve yeni istihdam alanları oluşturan en önemli alanlardan biri olabilir. Bu sebeple Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uygulanacak bu proje ile, İlimizin ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirici ve dinamik bir yapıya sahiptir. Projenin hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

 

Yorumlar

  1. Bilecik TSO’yü Tarım için ile ilgili projeler ve çalışmaları için tebrik ediyoruz.
    Bilecik TSO ‘den Tarım Müd müz ile müştereken
    Bozüyük-Kandilli tarım alanlarına da sahip çıkmalarını Kandillinin hemen yanıbaşına İnönü
    sınırlarına kurulacak ÇİMeNTO fabrikasına DUR demelerini tarım alanları ile
    Kovalaca-Kandilli-Kararaağaç köylerinin heba olmaması için uygun projeler üretmesi ve katkı vermesi temennimizdir.
    Taşçılar köyü-Çukurhisar gibi olmak istemiyoruz.
    Destek bekliyoruz.
    slm syg.sunuyoruz.