DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İl Müdürü YILDIZ’dan Alabalık Çiftliklerine Ziyaret

İl Müdürü YILDIZ’dan Alabalık Çiftliklerine Ziyaret

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ Bozüyük İlçesinde faaliyet gösteren Alabalık Üretim Çiftliklerini ziyaret etti.

İlçede yapılan tarımsal yatırımları yerinde görmek ve incelemek amacıyla İl Müdürü YILDIZ İlimizin alabalık üretim merkezi olan Bozüyük İlçemizdeki Alabalık üretim tesislerine yaptığı ziyarette şunları söyledi;

İlimiz su ürünleri üretiminde bölgemizde önemli bir yere sahiptir. İlçede kurulan alabalık üretim işletmeleri sosyo-ekonomik yapıya büyük katkılar sağlamaktadır. İlimizde 3 adet 1.072 ton/yıl kapasiteli yetiştiricilik tesisi, 1 adet 600 ton/yıl kapasiteli işleme değerlendirme tesisi, 1 adet 600 ton / yıl kapasiteli yetiştiricilik ve işleme değerlendirme tesisi, 1 adet 8.4 milyon adet/ yıl kapasiteli yavru balık üretim tesisi olmak üzere 5’i aktif 6 adet tesisimiz iç ve dış piyasaya üretim yapmaktadır. 2014 yılı itibariyle Bakanlığımız tarafından işletmelerimize 286.300 TL değerinde destekleme ödemesi yapılmıştır. Mevcut sularımızın sıcaklık derecesinin çok değişken olmaması ve alabalık üretimi için en uygun dereceler olan 12- 15 C ye sahip olmasından dolayı mantari ve diğer hastalıkların hiç veya en az görülmesi çok büyük bir avantaj sağlamaktadır. Bu yıl tam kapasite çalışmış olmanızdan dolayı mutluyum. ” dedi.

  İl Müdürlüğünün yapmış oldukları ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduklarını ifade eden işletme sahipleri, tesis yetkili personeli ve çalışanları; Geçen sene kuraklıktan dolayı tesislerin kapasitesini düşürmek zorunda kaldıklarını, bu sene yoğun kar yağışından dolayı sularda artış olduğunu ve şuan tam kapasite üretim yapar hale geldiklerini söyledi.

IMG_20150914_130908

IMG_20150914_131850

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.