DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

22 MAYIS ULUSLARARASI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK GÜNÜ

Biyolojik çeşitlilik, canlıların farklılığını ve değişkenliğini, içinde bulundukları karmaşık ekolojik yapılarla, birbirleriyle ve çevreleriyle karşılıklı etkileşimlerini ifade etmektedir.

Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi metninin kabul edildiği “22 Mayıs” her yıl biyolojik çeşitlilik hakkında kamu bilincinin artırılması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından “Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü” olarak kutlanmaktadır.

2015 Yılı teması Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Sürdürülebilir Kalkınma için Biyoçeşitlilik” olarak ilan edilmiştir.

Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesinin üç amacı vardır.

  • Biyolojik çeşitliliğin korunması

  • Bileşenlerinin sürdürülebilir kullanımı

  • Genetik kaynaklardan elde edilen faydaların eşit ve adil paylaşımıdır.

Müdürlüğümüzün görevi kaynaklarının korunması konusunda eğitim ve denetim çalışmalarının aralıksız sürdürülmesidir. Eğitimle, tüm insanlığa doğa ile uyum içinde yaşamının önemi ve doğanın düzenine saygı duymaları gerektiği hatırlatılmalıdır.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan Bilecik İlinin Karasal ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme İşi Projesi 2014 yılında başlamış olup 2015 yılında tamamlanacaktır. İlimizde 10 akademisyenin çalışmaları ile iç su balıkları, sürüngenler, çift yaşarlar, damarlı bitkiler, memeliler, tohumsuz bitkiler, kuşlar, omurgasız hayvanlarla ilgili çalışma yapılmaktadır.

Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme İşi Projesinin tamamlanmasından sonra karasal (orman, bozkır, alpin-subalpin, maki, pseudomaki, kumul, su kenarı, tarım, yerleşim vd.) ve iç su (akarsu, göl vd.) ekosistemlerinin biyolojik çeşitliliğine ait verilerin elde edilmesi ile İlimizde doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımında büyük bir adım atılmış olacaktır. 22 Mayıslarda tüm halkımızı, Biyolojik Çeşitliliğimizin Azalmadan Çoğalması için tek yürek olmaya davet ediyoruz.

Yahya GÜNGÖR

II. Bölge Müdürü

biyoloji2

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.