DOLAR
32,4559
EURO
34,7739
ALTIN
2.428,32
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C

Umut Oran Cumhurbaşkanının Görevi Devlete Başkanlık Yapmaktır

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, “Siyaset kurumunun halkın sorunlarına çözüm üretmesi gerekirken, halkın sorunlarına hizmet etmesi gerekirken, siyasetçiler kendi gündemleriyle halkın gündemini bir anlamda çalıyorlar”

Partisinin Bilecik İl Başkanlığını ziyaret eden Oran, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın AK Parti Partizanı gibi davranacağını ve genel seçimlerde 30 ili ziyaret ederek AK Parti için oy toplayacağını iddia etti.

Cumhurbaşkanının 77 milyonun oyları ile seçildiğini ve bu nedenle de tarafsız durması gerektiğini belirten Oran, ” Şu anda 12. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan şahsiyet daha önce başka bir partide siyaset yapmış olabilir ama kendisinden önce de o görevlerde 11 Cumhurbaşkanı ve  partili Cumhurbaşkanları oldu. Türkiye, 12. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan şahsiyetin hem seçimlerde AK parti üyesi gibi davranacağı ile ilgili, hem de seçimlerde bir AK Parti partizanı gibi davranacağını, 30 il ziyaretleri yapacağını ve partisine oy isteyeceğini geçen hafta tartıştı. Cumhurbaşkanının görevi anayasada yazılı, Cumhurbaşkanının görevi devlete başkanlık yapması, millete başkanlık yapması. Hem tarafsızlık yeminin çiğniyor, hem kuvvetler ayrılığını bir anlamda yok sayıyor hem de parlamenter sisteme çok büyük darbe vuruyor. Bu son derece yanlış bir şey.  Bir Cumhurbaşkanı yemin etmişse, and içmişse bu yemini tutması lazım.”

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya’nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63’lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar vermesinin hakkında da açıklama yapan Oran, ” Türkiye’de bir banka’ya el konuldu. Bir bankaya el koyulabilir mi devlet el koyabilir mi, serbest  piyasada konabilir. İlgili bağımsız kurumlar vardır, o ilgili bağımsız kurumlar denetim yaparlar, o denetimlerin sonunda  uyarılar yaparlar, eğer halkın toplumun genel çıkarlarına aykırı davranıyorsa o banka  geçmişte de bu yaşandı 2001’de o zaman devlet gerekli işlemi başlatır. Ama hiç bir Türkiye Cumhuriyetinde de bugüne kadar, önce başbakan sonra Cumhurbaşkanı bir bankayı hedef gösterip, bir bankayı tehdit edip, siyasi bir kararla bir bankaya el konmasına neden olmamıştır. Böyle bir şey kabul edilemez.” dedi

Yapılan basın açıklamasının ardından parti üyeleri ile toplantı yapan Oran daha sonra esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

a271 ömer-yel servet-yılmaz-640x320

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.