DOLAR
32,3841
EURO
34,6882
ALTIN
2.409,30
BIST
10.111,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C

CAN DOSTLARIMIZI KIŞIN ZOR ŞARTLARINA KARŞI KORUYORUZ

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, zor kış şartlarında sokak hayvalarnın yaşamlarını sürdürebilmeleri için ”Bilecik Belediyesi Besleme Noktalarına” yem ve mama bıraktı.

Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, sıcak havalarda olduğu gibi soğuk havalarda da hayvanları korumaya yönelik faaliyetlerde bulunduklarını belirtti.

Bilecik Belediyesi tarafından sokak hayvanları için şehrin belirli noktalarında bulunan ”Sokak Hayvanları Beslenme Noktaları” adında güzel bir çalışmayı, 2013 yılında hayata geçirdiklerini dile getiren Avcı, şunları kaydetti:

”Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri olarak, can dostlarımız için gerekli tüm faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu anlamda hayata geçirdiğimiz beslenme noktaları güzel bir faaliyet oldu. Belirli zaman dilimlerinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile sokak hayvanlarının yanısıra doğal ortamlarında yaşayan canlıların olumsuz hava şartlarından korunmaları için besleme noktalarına yem ve mama bırakıyoruz. Bu çalışmalarımızı yaz mevsiminde olduğu gibi kışın da belirli zaman dilimlerinde yapıyoruz. Beslenme noktalarına kuşlar için yem ve buğday bırakırken, kedi ve köpekler için de yem bırakıyoruz. Sokak hayvanları ve doğal ortamlarında yaşayan hayvanlarımız bu sayede yazın sıcak hava koşulları ile kış mevsiminin soğuk şartlarına karşı korunmuş oluyor.”

”KAPI VE CAM KENARLARINA BİR KAP YEMEK VE BİR KAP SU BIRAKALIM”

Yaz aylarındaki sıcak havalar ile kışın zor şartlarında hayvanların büyük bir yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Avcı, ”Bizler bu çalışma ile hayvanlarımızı korumaya çalışıyoruz. Aynı şekilde insanlarımızın da duyarlı olup sokaklarında belirli yerlere, evlerinin cam ve kapı kenarlarına, kimseye rahatsızlık vermeyecek şekilde artık yemek ve su bırakalım. Bu şekilde hayvanlarımıza büyük bir iyilik yapmış oluruz.” ifadelerini kullandı.

DSC_2231 DSC_2158 DSC_2164 DSC_2169 DSC_2184

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.