DOLAR
32,4074
EURO
34,7422
ALTIN
2.429,91
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
16°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI: ”SULARIMIZI TASARRUFLU KULLANALIM”

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI: ”SULARIMIZI TASARRUFLU KULLANALIM”
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, en değerli temel içeceğimiz olan suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini bildirdi.
Başkan Selim Yağcı, yaptığı yazılı açıklamada hava ve iklim değişikliğinin sonucu olarak yer yüzüne düşen yağmur miktarının az olduğuna dikkat çekerek, son 50 yılın en kurak mevsimini yaşadıklarını hatırlattı.
Bilecik Belediyesi olarak aldıkları önlemlerden dolayı şu ana kadar herhangi bir su sıkıntısı yaşamadıklarını dile getiren Başkan Selim Yağcı, şunları kaydetti:
”Doğal ve iklim değişikliklerinin büyük bir hızla yaşandığı bir dünyada yaşıyoruz. Çoğu zaman olumsuz sonuçlar veren bu değişikliklerin insana etkisi şüphesiz kaçınılmazdır. Bundan dolayıdır ki insanlığın temel yaşam kaynağı olan suyun önemi her geçen gün artıyor. Dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi ülkemiz ve şehrimizde de su azlığı kendisini hissettirmektedir. Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projeler sayesinde bizler hemşehrilerimize şu ana kadar bir su sıkıntısı yaşatmadık. Bundan sonraki süreçte de bu tür bir sıkıntı ile karşılaşmamak için gerekli tüm tedbirleri almaya devam ediyoruz.”
”EN BÜYÜK TEDBİR BİLİNÇLİ KULLANIMDIR”
Su sıkıntısına karşı çözümde en büyük tedbirin bilinçli su kullanımı olduğunu dile getiren Başkan Selim Yağcı, şöyle devam etti:
”Diğer yandan şehrimiz, hergün büyüyüp gelişiyor. Bu anlamda insanlarımızın temel ihtiyacı olan suyun da kullanım miktarı ve önemi artıyor. Buna karşılık insanımızın suyun tasarruflu kullanımı noktasında bilinçlenmesi de vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Harcanılan suyun ücretinin ödenmesi, su kullanımı noktasındaki görevimizi tam olarak yerine getirdiğimizin göstergesi değildir. Çünkü insanlarımız, ”Ben ücretini ödüyorum, istediğim kadar harcayabilirim’ gibi bir düşünce içinde olabiliyorlar. Ancak suyun olmaması durumunda para ile elde edilmesi de imkansız hale gelebilir. Bilecik Belediyesi olarak vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamaması için bu anlamda var olan su depolarımıza ek depolar inşaa ederek, hacim ve kapasitelerini artırdık. Ancak insanlarımızın suyu tasarruflu kullanmaları noktasında bilinçlenmesi alınacak önlemler noktasında en büyük önlemdir. Örneğin, araç yıkama ve bahçe sulama işlerinde suyu mümkün olduğunca tasarruflu kullanmak faydalı bir tedbirdir. Diğer yandan kullandığımız makinelerin su harcama miktarlarını da göz önünde bulundurmak tasarruflu su kullanma anlamında bilinçli bir davranıştır. Bunun yanı sıra günlük ihtiyaçlarımızı giderme ve bütün temizlik işlerimizde suyun israf edilmemesi son derece önemlidir. Bizlere her yönüyle miras kalan bu dünyada, hayatımızın vazgeçilmezi ve son derece büyük bir öneme sahip olan suyumuzu israf etmeyelim, tasarruflu kullanalım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.