DOLAR
32,3819
EURO
34,6738
ALTIN
2.405,49
BIST
10.077,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C

TARIMSAL NÜFUS GENÇLEŞİYOR” PROJESİ SERTİFİKA TÖRENİ

Osmaneli ilçesinde, “Tarımsal nüfus gençleşiyor” projesi sertifika töreni düzenlendi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Osmaneli Belediye Sosyal Hizmetler Salonu’nda düzenlenen törende, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin millet olarak üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.
   Tarımın önemli olduğunun altını çizen Vali Nayir, şöyle konuştu. “Sanayileşme sürecinde tarımsal nüfus sürekli azalma gösterdi, gösterecek. Kente göç her yerde olduğu gibi, bizlerde de var. Makineleşmeyle birlikte tarımda daha az iş gücüne ihtiyaç olunca, köylerde ister istemez biraz daha genç olmayan bir nüfus olacak. Bunların önüne geçebilmek için tarımda gençleşme, gençleri köye bağlamak için yapılan protokollerle eğitim çalışmaları bir hedef haline getirildi. İlimizde kendi çapında hazırladığı protokolle bu çalışmaya katkı verdi. İlimiz genelinde 29 kurs planlanmıştır.”Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin de kentin tarımsal alanda değerli arazilere sahip olduğunu ifade ederek, ilçede seracılığı, çiçekçiliği ve tıbbı bitkileri öne çıkarma çalışmaları içerisinde olduklarını söyledi.Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Alparslan Dankaz ise çiftçilerin sağlıklı gıda yetiştirmeleri, bilinçli ilaçlama ve gübreleme yapmak için müdürlük olarak çalışmaları yürüttüklerini anlatarak, “Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilçe ve köylerimizde, “Seracılık, meyve ağaçlarında budama, arıcılık, organik tarım, örtü altı yetiştiriciliği” konularında 29 kurs açılması ve 655 kursiyerin kurslara katılması planlanmaktadır. Bu sayede ilçe ve köylerimizdeki bayan çiftçilerimize mesleki beceri kazandırılmak ve tarım teknolojilerine uyum sağlanması amaçlanmıştır” dedi.İş-Kur İl Müdürü Ayhan Tozman da İş-Kur olarak hedeflerinin sadece sanayiye ve hizmet sektörüne hizmet vermek olmadığını aynı zamanda tarımda çalışanlara da hizmet vererek, insanları doğduğu yerde doyurmak istediklerini ifade etti.Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver de çiftçilerin “Biz, ne üretirsen üret, ne kadar üretirsen üret bunu satarsın, para kazanırsın” düşüncesi yerine, dünyayla rekabet edebilen, ekonomik, dünyadaki fiyatlarla paralel bir şekilde üretimler yapmak zorunda olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Çiftçilerimizin özellikle de kırsal kesimde çalışan kadınlarımızın sorunlarına sahip çıkmak ve kadın çiftçilerimizin örgütlenmelerini sağlayabilmek tarım değişik konularında eğitim vermekteyiz. Eğitimin tarımda verimliliği artıran en başta gelen unsurlardan biri olduğunun kanıtındayım, tarımsal eğitim çalışmalarının teknik elemanların eğitimi ve çiftçilere yönelik tarımsal mesleki eğitim iki eğitimin de hedef kitle olan çiftçilerde davranış değişiklikleri oluşturarak pratik beceriler kazandırmayı amaçlıyor. Gelir getirici faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, ürün kalitesinin artırılması, çevre dostu uygulamaların ve teknolojilerin tanıtılması gibi yararlar sağlanarak çiftçilerimizin ekonomik aktivitelerini ve yaşam kalitelerinin artırılmasından eğitim çalışmalarının öneminin içindeyiz. Ziraat odalarımızdaki teknik elemanlar ile çiftçilerimizin eğitimlerini her şeyin üzerinde tutuyoruz. Bundan sonra kadınlarımız daha verimli üretecek. Sadece bizim ülkemize değil dünyanın gıda güvencesine katkı sağlayacaktır.”Konuşmaların ardından Vali Nayir, Kaymakam Edip Çakıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, “Tarımsal nüfus gençleşiyor” projesine katılan 47 bayan çiftçiye sertifikalarını verdi. Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ünver de Vali Nayir’a günün anısına odanın plaketini verdi.

 

_MUH8631 _MUH8638 _MUH8646 _MUH8647 _MUH8651 _MUH8668 _MUH8670 _MUH8672 _MUH8679 _MUH8681 _MUH8686 _MUH8691 _MUH8693 _MUH8698 s

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.