DOLAR
32,4582
EURO
34,7616
ALTIN
2.425,93
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
16°C

Kent Konseyi Yönetim Kurulundan Vali Akpınar’a Ziyaret

 

Kent Konseyi Yönetim Kurulundan Vali Akpınar’a Ziyaret

Bilecik Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Halil İbrahim Akpınar’ı makamında ziyaret etti.

Akpınar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, üyelere teşekkür etti.

Kent Konseyi’nin Bilecik için önemine değinen Akpınar, şunları kaydetti:

Bilecik’teki gelişmeler, her alanda hissedilebilir bir düzeye ulaştı. Bilecik diğer illere nazaran Sosyal, Kültürel, Turizm ve Fiziki anlamda büyük bir ivme kazanmıştır. Çevre yolları ve hızlı tren bağlantısıyla Marmara bölgesindeki illeri birbirine bağlayan bir kavşak noktası haline gelerek, ilimizin potansiyelini güçlendirmektedir. Sanayi olarak birçok ulusal markanın ilimize yatırım yapmaları, merkezde de 3. OSB’nin kurulmasına ihtiyaç oluşturdu. Aynı zamanda işsizlik oranı neredeyse yok denecek kadar azaldı. Bu da gelişmişliğin bir göstergesidir.

Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Özdemir ise, ”Kent Konseyi yönetim kurulu üyeleri olarak, kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanımına katkıda bulunmak amacında olduklarını belirterek, ”Konsey olarak, sürdürülebilir kalkınma anlayışına dayalı kentin yaşam kalitesini geliştiren, çevreye duyarlı ve yoksulluğu giderici programları desteklemek, sivil toplumun gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkıda bulunmak, çocukların, gençlerin, kadınların ve engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamak temel isteğimizdir. Ayrıca, kent yönetiminde saydamlık, katılım, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanmasına katkıda bulunmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Görüşmede, Özdemir ve Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Muzaffer Tekelioğlu’nun kamu kurum ve kuruluşlarından Kent Konseyine birer temsilci görevlendirilmesi yönündeki taleplerine Vali Akpınar’dan destek sözü geldi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.