Bilecik’te Çamura Saplanan Büyükbaş Hayvanlar AFAD Tarafından Kurtarıldı
Bilecik’te Çamura Saplanan Büyükbaş Hayvanlar AFAD Tarafından Kurtarıldı
Bilecik’in Merkez ilçesi Hasandere köyü mevkiinde, önceki yağışların yol açtığı toprak kayması sonucu çamurluk alanda mahsur kalan iki büyükbaş hayvan, AFAD ekiplerinin düzenlediği başarılı bir operasyonla kurtarıldı.
Hasandere Köyü’nde Zorlu Kurtarma Mesaisi
Olay, 17 Haziran 2026 günü saat 21.00 sularında meydana geldi. Bölgede daha önce etkili olan yağışların ardından yaşanan toprak kayması, derin çamur birikintilerinin oluşmasına neden oldu. İlhan Demir’e ait olduğu tespit edilen iki büyükbaş hayvan, bu çamurluk alana girerek saplandı. Hayvanların kendi imkanlarıyla çıkamadığının fark edilmesi üzerine yetkililere haber verildi ve kurtarma çalışmaları için düğmeye basıldı.
Ekipler Halatlarla Müdahale Etti
Durumun bildirilmesi üzerine hızla olay yerine intikal eden AFAD ekipleri, ilk olarak olası bir tehlikeye karşı bölgenin çevre emniyetini sağladı. Çamur tabakasının yarattığı zorlu fiziki koşullara rağmen, ekipler titiz ve koordineli bir çalışma yürüttü. Mahsur kalan büyükbaş hayvanlar, kurulan halat sistemi yardımıyla dikkatli bir şekilde çekilerek saplandıkları yerden çıkarıldı.
Hayvanlar Sahibine Sağ Salim Teslim Edildi
Gece saatlerinde tamamlanan kurtarma çalışmasının ardından, büyükbaş hayvanlar sahibi İlhan Demir’e sağ salim teslim edildi. Yaşanan olumsuzluğun can kaybı veya yaralanma olmadan atlatılması rahat bir nefes aldırırken, vatandaşların yağışlar sonrası oluşan gevşek zemin ve toprak kayması risklerine karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.