Bilecik’te trafiğin kanayan yarası haline gelen ve adeta tehlikeye davetiye çıkaran Pelitözü Kavşağı, bir ailenin daha bayram sevincini kabusa çevirdi. Ankara’dan yola çıkarak Yalova’daki yakınlarıyla bayramlaşmak isteyen ailenin yolculuğu, defalarca uyarısı yapılan ancak bir türlü önlem alınmayan bu kör noktada kesildi.
Edinilen bilgilere göre olay; Yenişehir-Bilecik kara yolu Pelitözü Kavşağı’nda meydana geldi. Yenişehir istikametinden Bilecik yönüne doğru seyir halinde olan 35 CIG 845 plakalı otomobil ile Pelitözü mevkisinden yine Yenişehir istikametine çıkmak isteyen 06 DFM 918 plakalı araç çarpıştı.
Çarpışmanın şiddetiyle araçta bulunan 3 yaşındaki küçük bir kız çocuğu yaralandı. Minik bedenin acı içindeki ağlama sesleri, olay yerine koşan çevredeki vatandaşların yüreklerini dağladı. Çevredeki sürücülerin ve vatandaşların seferber olduğu olayda, ihbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı çocuk, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bu üzücü kaza, bölgede yaşanan ilk olay değil; ancak yetkililerin sessizliği sürdükçe son da olmayacak gibi görünüyor. Sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Pelitözü Kavşağı’nda; ne yeterli bir ışıklandırma var ne de trafiği düzenleyecek bir sinyalizasyon sistemi.
Buradan kamu düzenini ve trafik güvenliğini sağlamakla yükümlü mercilere açıkça soruyoruz: Bu kavşağa ışıklandırma ve sinyalizasyon koymamak konusunda neden ısrarlısınız?
Bölge halkı ve bu güzergahı kullanan sürücüler, adeta “kaderine terk edilmiş” bu kavşakta bir an önce kalıcı, standartlara uygun ve güvenli bir trafik düzenlemesi talep ediyor. Bayram yolculuklarının acıya dönüşmemesi için yetkilileri göreve, bu ısrarcı ihmalkarlıktan dönmeye davet ediyoruz.