Emniyet güçlerinden dolandırıcılara büyük darbe! Kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu olarak tanıtarak vatandaşları milyonlarca lira dolandıran şebeke, “Avcı Operasyonu” ile çökertildi. 6 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin dudak uçuklatan banka hesap hareketleri ve ele geçirilen malzemeler dikkat çekti.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, M.A.H. ve V.P. isimli vatandaşların yaklaşık 10 milyon TL dolandırıldığı ihbarı üzerine düğmeye bastı. Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda, şüphelilerin sadece bu iki kişiyi değil, aynı yöntemle farklı illerde 12 kişiyi daha mağdur ettiği belirlendi.
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri ise vurgunun boyutunu gözler önüne serdi. Şüphelilerin banka hesaplarında yapılan incelemelerde, yaklaşık 100 milyon TL değerinde bir işlem hacmi tespit edildi.
Konya merkezli yürütülen çalışmalar kapsamında; Kütahya, Isparta, Burdur, Kars ve Denizli illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda; F.E., N.N., R.Ç., A.K., A.B., A.Y., A.Ç, S.Ö. ve T.G.B. isimli 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin ikametlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, dolandırıcılık faaliyetlerinde kullandıkları değerlendirilen çok sayıda dijital materyal ve sahte kimlik belgeleri ele geçirildi:
Dijital Cihazlar: 11 cep telefonu, 12 SIM kart, 2 bilgisayar kasası, 2 USB bellek, 1 laptop.
Belgeler: 1 dernek üyelik kartı, 1 basın kartı, 1 basın araç kartı, 1 ajanda.
Silah: 1 yivsiz av tüfeği ve 40 adet av fişeği.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken, soruşturmanın titizlikle devam ettiği bildirildi.
Yetkililer, kendisini kamu görevlisi, polis veya MİT mensubu olarak tanıtarak para talep eden kişilere karşı vatandaşları bir kez daha uyardı.