Bilecik’te 18 Nisan günü çeşitli kuruluşlara gidip kendini vali yardımcısı olarak tanıtmak suretiyle yardım talep eden K.A. isimli şahıs Tekirdağ’ın Çorlu İlçesinde olduğunun tespiti üzerine Bilecik İl Jandarma Ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalanarak adli makamlara sevk edildi.
Konuyla ilgili Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
18 Nisan 2025 tarihinde, kendisini Bilecik Vali Yardımcısı olarak tanıtan bir şahıs tarafından, ilimizde bulunan çeşitli kuruluşlardan engelli aracı temini amacıyla yardım talep edilmesi şeklinde gelişen dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak yürütülen titiz çalışmalar ve banka kayıtlarının incelenmesi neticesinde, şüpheli şahsın Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde bulunduğu tespit edilmiştir.
K.A. isimli şahıs, Bilecik İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimizce düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir.
Tüm vatandaşlarımızdan, kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak hesap numarası, para veya altın isteyen kişilere kesinlikle itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.