DOLAR
39,6383
EURO
46,0457
ALTIN
4.238,71
BIST
9.379,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Açık
26°C
Bilecik
26°C
Açık
Pazartesi Açık
31°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Açık
33°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
33°C

Bilecik Yunus Emre Camii Dualarla Açıldı

A+
A-

Bilecik Yunus Emre Camii Dualarla Açıldı

Bilecik İl Müftülüğü koordinesinde Yunus Emre Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Bahçelievler Mahallesinde hayırseverler vatandaşların katkılarıyla yapımı tamamlanan Yunus Emre Camii, dualarla açıldı.

Açılış nedeniyle Cuma namazı akabinde camide tören düzenlendi.

Vali Kızılkaya yaptığı burada konuşmada ”Makam ve şöhret için yaptığımız her şey bu dünyada kalacak. Biz işlerimizi nasıl kalıcı hale getirebilirizin gayretinde olmalıyız. Eğer yaptığımız işlerin sonunda Allah rızası varsa biz o işimizi geçiciden kalıcıya çevirebiliriz. Şu camiler için harcanan parlar geçiciydi. Bu esereler katkı koyan herkes harcadığını kalıcıya döndürdü. Ne mutlu o insanlara. Ne mutlu bu işlere vesile olan kimselere” dedi.

Konuşmasında başlanan her işin el ele verdikten sonra kısa sürede bitirildiği aktaran Milletvekili Selim Yağcı ise, ”İl Müftülüğümüzün ve Valiliğimizin koordinasyonuyla kısa sürede güzel bir çalışmayla camimizi Ramazana girerken tam manasıyla ibadete açıyoruz. Böyle güzel hizmette bulunan ve Cenab-ı Allaha ibadet yerlerini açmada destek olan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Yunus Emre Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ise tüm hayırseverlere teşekkür ederek, ”14 Şubat 2020 yılında temelini attığımız camimizi 3 yıl gibi bir sürede yönetim olarak siz değerli bağışçılarımız sayesinde bitirerek ibadete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Camimiz, 1160 m² arsa üzerine 300 m² oturum alanı üzerine yapılmıştır. 450 m² kapalı ibadet alanı olan camimizde 750 kişi aynı anda ibadet edebilecektir. Bütün bağışçılarımız, dernek yönetimimiz ve cami imamımız Ramazan Bostancı’ya göstermiş oldukları azami gayretlerinden ötürü huzurlarınızda teşekkür eder, maddi ve manevi katkıları bulunan halkımızdan Allah razı olsun” ifadelerinde bulundu.

Konuşmalarının ardından İl Müftüsü Erhun’un yapmış olduğu dua ile birlikte kurdele kesilerek Yunus Emre Camii’nin açılışı gerçekleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.