DOLAR
32,3609
EURO
34,6755
ALTIN
2.408,97
BIST
10.094,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C

Bilecik İçin Oran Korkutucu

Bilecik İçin Oran Korkutucu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamasında İstanbul ile temaslı olan tüm illerde artış gösterdiği Bilecik’in geçen haftaya kıyasla vaka artışının yüzde 98 lere ulaştığını söyledi.

İlk kez İstanbul’da gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ülkenin koronavirüs haritasını açıkladı. Koronavirüs vakalarının yüzde 40’ının İstanbul’da olduğunu söyleyen Bakan Koca, 10 koronavirüs vakasının 4’ü İstanbul’da dedi. İstanbul temaslı yakın tüm illerde ortalama vaka artışı yüzde 85’den fazla olduğunu bu oranın korkutucu olduğunu, Artış İstanbul’a günlük geliş gidişlerin fazla olduğu şehirlerde yüksektir. Balıkesir, Tekirdağ yüzde 96, Bilecik ve Düzce’de yüzde 99, Sakarya’da yüzde 76, Kırklareli’nde yüzde 71, Kocaeli’de yüzde 63’tür tüm bu iller İstanbul’a gidiş gelişlerin çok olduğu İstanbul ile temaslı illerdir dedi.

En büyük risk kaynağının maske, mesafe ve temizliğin ardından toplu taşıma olduğunu, toplu taşıma ve kapalı mekanlar için düzenleme talep edildiğini, eğlence yerlerinin gece 12’ye çekilen kapanma saatinin daha erken bir saate alınması hususunda İçişleri Bakanlığından yeni bir planlama istediklerini kaydetti.

Sağlık Bakanı Koca, aslında bütün illerin İstanbul ile temaslı olduğunu İstanbul’da durumu kontrol altına alamazsak salgın baş edilebilir olmaktan çıkacaktır. Hareketlilik şu an olduğu gibi devam ederse bu durumda artış bir iken 2, iki iken 4 şeklinde olmayacak 1 iken 3, üç iken 9 şeklinde tam bir tırmanış olacak. Çünkü virüs bir kişiden ortalama 3 kişiye bulaşıyor.

En büyük riskin toplu taşıma olduğunu tekrar tekrar hatırlatan Bakan Koca, İstanbul için seyahat kısıtlaması gelir mi sorusuna; “İstanbul için seyahat kısıtlaması düşünmüyoruz. Vatandaşımız tedbir gösterirse bunun üstesinden geliriz.” dedi.

Koronavirüs aşı çalışmalarıyla da ilgili açıklama yapan Bakan Koca: “Bizim aşımız da muhtemelen nisan ayı itibarıyla devreye girer diye tahmin ediyoruz, her şey normal giderse.”

Şu an için koronavirüs ile ilgili yapılabilecek çok bir şeyin olmadığını maske, mesafe ve temizlik konusuna dikkat edilmesi gerektiği, toplu taşımada yolculuk sebebiyle risk süresinin uzadığını ve vatandaşlara bu bizim sorunumuz olduğu kadar sizinde sorumluluğunuz olmalı günde 3 kere sokağa çıkmanız gerekiyorsa lütfen bunu 1 e indirin maske, mesafeye dikkat edin toplu taşıma araçlarını olabildiğince az kullanın, bu virüsü hep birlikte çalışırsak, sakınırsak yenebileceğimizi yineledi.

Ardından 28 Ekim tarihli koronavirüs tablosunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; Bugün yapılan test sayısı 128.312, vaka tespitinin 2305, yaşamını yitiren hasta sayısı 77, iyileşen hasta sayısının ise 1662 kişi olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.