DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Zeytin Dalı Harekatına destek vermek amacıyla yürüyüş düzenlendi

Bilecik’te Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatına destek vermek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

AK Parti Bilecik Gençlik Kolları, Ensar Vakfı Bilecik Şubesi, Memur-Sen, İHH, Milli Türk Talebe Birliği, Türkiye Gençlik Vakfı ve vatandaşların katılımıyla Bilecik Cumhuriyet Meydanından başlayan yürüyüş sloganlar eşliğinde Bilecik Şeyh Edebali Türbesine kadar devam etti.

Grup adına Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Şeker Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle başladığı konuşmasında, “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez eğerli arkadaşlar, bugün yüreklerin toplu vurma, toplu atma olma vaktidir. Öyle bir olmalı ki; hainlerin ve terörün topu milletimizi sindiremesin. Malumunuz; şanlı Türk ordusu, 20 Ocak 2018 de Zeytin Dalı Harekatını başlatmış ve bugün 46. Gününde olan harekat kapsamında Afrin bölgesinde operasyon tüm hızı ile devam etmektedir. Güya Demokrasi söylemleri ile mazlum coğrafyaya kan ve gözyaşı taşıyan diğer devletlerden farklı olarak, mazlumların ümidi olan ülkemiz ve Mehmetçik, Afrin de barışın ve huzurun temsilcisi olmuştur. Zeytin Dalı Harekatı, hukuki dayanağını BM Sözleşmesinin 51 maddesinde yer alan meşru savunma hakkı kavramından almaktadır. Zira ülkemize karşı AFRIN bölgesinden bugüne kadar yüzlerce saldırı olmuş, çok sayıda asker ve sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir Ülkemiz, artık yapılması zorunlu hale gelen ve tamamen terör unsurlarını hedef alan Zeytin Dalı Harekâtıyla Afrin’de yaşayan sivil halka gerçekten de zeytin dalı uzatmış, umut ışığı olmuştur Bizler de tüm gençliğin sesi olarak, Bugün burada bir araya geldik ve hepimizin aynı bilinçte olduğunu, derdimizin vatan, millet ve bayrak olduğunu haykırmak istedik.Genç yaşlı, kadın-erkek Çanakkale ruhu gibi bir demeden tıpkı aradayız! Afrin de ulusal mücadelenin birer neferi olarak buradayız! Verilen Bizim Millet olarak bir ordu-millet olduğumuzu tarih yüzyıllardır yazmak Bizler tarih yazan bir millet olarak bugün yine Afrin de tarih yazıyoruz. Allah bu onurlu mücadelemizde cephede can siperine şekilde savaşan, canını feda etmeye hazır Mehmetçiğimize güç kuvvet versin. Ne mutlu ki Dirilişin şehri, Ertuğrul Gazinin otağı ile Şeyh Edebali’nin diyarında bugün bir aradayız. Bugün Afrin’de harekata katılan Mehmetçik için bir olma vaktidir. Türk halkı ilk günden itibaren Mehmetçiğimiz için bir olmuştur ordumuz halkımızın bu manevi desteğiyle Zeytin Dalı harekâtından zaferle çıkacaktır, buna inanıyoruz ve bundan eminiz. Bu güne kadar bu mukaddes topraklar uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyoruz, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Sözlerime yine Mehmet Akif’in dizeleriyle son vermek istiyorum. Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhidi, Bedrin Aslanları ancak bu kadar şanlı idi.”dedi.

Konuşmanın ardından, Afrine’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiklere destek olmak amacıyla zeytin fidanı dikildi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.