DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Yıldız’dan ”Yaş Meyve Sebze Paketleme ve Kurutma Tesisi” ziyareti

 

Meyve ve sebze üretimi oldukça yoğun olan Osmaneli’ne Yaş Meyve Sebze Paketleme ve Kurutma Tesisi kuruluyor. Osmaneli Belediyesi tarafından yürütülen Bursa-Bilecik-Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen tesis, Osmaneli’de hızla yükseliyor.

Hisarcık-Beşevler Köyünde inşası bitmek üzere olan, makine ve ekipmanların kurulduğu tesisi Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, ziyarette bulundu. Yıldız’a, Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür Şahin, Belediye Sağlık İşleri Müdürümüz Abdullah Tetik, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serkan Diker ve Beşevler Köyü Muhtarı Sezai Demirtaş eşlik etti.

Belediye Başkanı Şahin ile birlikte tesisimizde birtakım incelemelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Osmaneli ilçesinin verimli topraklara sahip olduğunu, ilçede üretilen pek çok meyve ve sebzenin yeterince değerlendirilemediğini dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:

”Osmaneli Belediyesi ve Osmaneli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen, %75’i BEBKA tarafından finanse edilen Yaş Meyve Sebze Paketleme ve Kurutma Tesisi ilçemiz ve ilimiz tarımına kazandırılıyor. Proje, köy muhtarlığına ait 3000 m2’lik arazi üzerine 450 m2 kapalı alana inşa edilen tesisimiz günlük 200 ton ürün işleme kapasitesine sahip olacaktır. Tesiste meyve sebze tasnifleme-paketleme proses hattı kurulmuş olup tasnif dışı kalan ürünler için de kurutma hattı kurularak üreticinin ürününe değer katacaktır. İşlenmiş olan ürünler, ebatlanarak, paketlenecek. Tasnif dışı kalmış ürünler ise kurutularak ambalajlanacak ve marka etiketi ile son tüketiciye direkt olarak ulaştırılacaktır. Bu sayede aracısız yapılan satıştan dolayı çiftçimiz ürününden daha fazla kazanç elde edecek ve tarımsal üretim teşvik edilecektir. Bu tesisin ve yine Osmaneli’nde bitmek üzere olan mezbahanın İlimiz ve Osmaneli İlçemize hayırlı olması dileklerimle başta Sayın Belediye Başkanıma ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Proje kapsamında köyde ikamet eden 20’si kadın olmak üzere toplam 40 kişiye iş sağlığı ve güvenliği ile paketleme tesisi kullanım eğitimi de verildi. Köy halkı ve çiftçilerle yapılan sohbetlerde vatandaşlar bu yılın ürün kalitesi, verimi ve fiyatlarından memnun olduklarını, tesisin de yerinde bir yatırım olduğunu ifade etti.

Osmaneli Belediyesi Hisarcık- Beşevler Köyü Yaş Meyve Sebze Paketleme ve Kurutma Tesisimizin açılışı yakın zamanda İl Protokol Üyelerinin de katılımıyla yapılacak.

 

13925574_10154362632723006_6162146049678474060_o 13938279_10154362632733006_1545719435251925670_o

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.